Дитина, яку благословила мати, стає невразливою
Дитина, яку благословила мати, стає невразливою

Дитина, яку благословила мати, стає невразливою

Раніше люди сприймали слова благословення серйозніше. Особливо коли мова йшла про благословення батьків. Діти приходили до батька і матері, щоб почути напутні мова і отримати важливу пораду. Юні дівчата хотіли, щоб батьки їх благословили на довгий і щасливий шлюб.

Сімейні традиції з роками змінюються. Однак батьківські слова благословення не перестали володіти великою силою. Відчути її зможе лише той, хто увірує в це. Благословляючи своїх дітей, батьки просять Бога, щоб він оберігав їх близьких.

Сила слова благословення
Існує думка, що батьки (особливо мати) стають для дитини провідником. Вони є своєрідним містком між дітьми і Господом. Батько і мати транслюють божественний посил, щоб удача супроводжувала їх дитину.

Іноді успіх будь-якої справи залежить від того, почуєш ти в потрібний момент ті самі слова благословення. В кінці напутної промові дуже важливо, щоб батько перехрестив свою дитину і сказав: «Господи, благослови!»

Кажуть, що благословення, як і любові, багато не буває. Якщо ти щиро віриш в силу своїх слів і в силу Господа, благословляй своїх дітей якомога частіше. У минулі часи навіть монахи не виходили з дому, поки їх не благословлять!

І під вінець раніше просто так не йшли. Спочатку потрібно було отримати добро від батьків, відчути, що вони приймають твій вибір. Недарма кажуть, що шлюби укладаються на небесах. Вступаючи в відносини без благословення Бога, ти свідомо прирікаєш себе на можливе розлучення.

Люди, які вважають благословення безглуздістю, навіть не підозрюють, чому невдачі так часто зустрічаються на їхньому шляху. А адже в житті все взаємопов’язано! До слова, бувають випадки зовсім інші. Наприклад, батьки виступають проти якогось починання своєї дитини. Хоча вона сама прийшов до них за благословенням. Що ще потрібно? Необхідно просто прийняти таку ситуацію і чекати. Подібне вчить нас бути терплячими.

Батьківську молитву і благословення називають своєрідною формою єднання поколінь. Ці речі здатні захистити дітей в психологічному і духовному плані. Раніше слово батька і матері було законом, не послухатися якого не наважувався ніхто. Не дивно, що діти слухали всьому, що мовили батьки. Більш того, ніхто й подумати не міг про те, щоб перечити старшим.

Зараз про такі речі пам’ятають не всі. На жаль, батьківський авторитет часто йде на другий план. Дорослі діти не знають, що таке батьківське благословення. Без відома батька і матері люди і заміж виходять, і місце роботи змінюють, і роблять ще більш серйозні вчинки. А адже духовний і життєвий досвід батьків – непорушна основа!

Сучасні діти дуже примхливі. Здебільшого батьки самі винні в цьому, оскільки дають їм занадто багато свободи. Не дивно, що вже в дорослому віці слово батька або матері для них не має особливого значення. Однак батькам все одно варто благословляти дітей і молитися про них.

А буває, що діти тягнуться до своїх батьків, а ті відштовхують їх. Часом подібне переростає в справжню ворожнечу. Але не варто забувати, що будь-яка покинута на вітер фраза може стати фатальною. Адже Бог пам’ятає про кожне сказане слово.

Якщо ти щиро шкодуєш про те, що сказав своїм рідним в пориві злості, тобі необхідно сповідатися. Бог милостивий і простить тебе, якщо твоє покаяння буде щирим. Але, звичайно, краще за все не допускати подібного взагалі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept