Категоричні заборони на день пам’яті священномученика Кипріана, мучениці Устини і мученика Феоктиста: чим вони послужили вірі і три дуже важливі справи для віруючих
Категоричні заборони на день пам’яті священномученика Кипріана, мучениці Устини і мученика Феоктиста: чим вони послужили вірі і три дуже важливі справи для віруючих

Категоричні заборони на день пам’яті священномученика Кипріана, мучениці Устини і мученика Феоктиста: чим вони послужили вірі і три дуже важливі справи для віруючих

День пам’яті святих Кипріана, Устини і Феоктиста відзначається 15 жовтня, в цей день згадують пам’ять святих, які пожертвували життям за віру в Христа.

Кипріян жив в Антіохії і був могутнім чаклуном. Він умів керувати погодою, наводити порчу, і навіть викликати мерців. У той же час в місті жила християнка Устина. Вона хрестилася і вирішила провести своє життя в посту і молячись Господу.

Одного разу в неї сильно закохався один юнак і захотів, щоб Устина вийшла за нього заміж. Але дівчина відмовила йому, і тоді розлючений юнак звернувся за допомогою до чаклуна Кіпріана, щоб він наслав на неї сильний приворот.

Всі старання Кипріяна не увінчалися успіхом. Він не зміг що-небудь зробити, оскільки свята Устина з молитвою і постом знайшла захист Господа. Кипріян дуже здивувався коли, зрозумів, що вперше його магія не діє. Кипріян зрозумів, наскільки безпорадний диявол перед Богом і з глибоким каяттям пішов до Церкви. Він спалив всі свої чаклунські книги. За свою службу, святий Кипріан прийняв сан єпископа. А свята Устина стала ігуменею в жіночому монастирі.

У період гонінь на віруючих християн, коли правив імператор Діоклетіан, Святого Кипріяна і ігуменю Устину схопили і привезли в Нікомідію, де їх піддали тортурам, а після цього стратили обезголовивши. Воїн Феоктист, бачачи несправедливі муки святих, оголосив себе християнином. За це його стратили разом з ними в 304 році.

Цей день добре підходить для того, щоб позбавлятися від поганих помислів і захищати себе від спокус. У всіх цих починаннях допоможуть сильні молитви Кипріяну і Устині. Молитися можна перед їхньою іконою.

Якщо ви тільки стаєте на шлях віри, почніть з головної молитви «Отче наш», так як її можна і потрібно читати в будь-який день. Свято пам’яті Кипріяна і Устини – подія, щоб зміцнитися у вірі і в добрих намірах.

15 жовтня розпочинається сильний листопад. Тому селяни починали з 15 жовтня по 20 листопада сіяти на зиму буряк, морква, кріп, петрушку, пастернак, часник, щавель. Це означає, що сьогодні не тільки можна, а й треба працювати.

У народі на свято, дівчата займалися рукоділлям, але не робили це весело, а співали тужливі пісні, висловлюючи так свій жаль про долю святих.

Раніше вірили, що цей день підходить, щоб позбутися від нечисті і різних видінь. На Русі вірили, якщо людина на Кипріана та Устину стане вести себе обережно, то, відповідно до прикмет, на неї не нападуть злі сили.

У день, присвячений Кипріяну і Устині, можна сходити до церкви, щоб попросити захисту і благословення в починаннях.

Вважається неприпустимим в цей день вживати aлкoголь або потурати іншим залежностям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept