Коли потрібна негайна допомога: врятує молитва перед іконою «Покров Пресвятої Богородиці»!
Коли потрібна негайна допомога: врятує молитва перед іконою «Покров Пресвятої Богородиці»!

Коли потрібна негайна допомога: врятує молитва перед іконою «Покров Пресвятої Богородиці»!

Влахернський храм, під час натиску величезних сил сарацинів у десятому столітті, став притулком для мешканців Константинополя. Храм мав велике значення для місцевих, адже саме в ньому тоді зберігалася риза Богородиці (у тому числі й головний убір) – реліквії, які за переказами належали Діві Марії. Потребуючи важкої хвилини допомоги і порятунку від ворогів, що наступають, люди разом молилися Богу. Саме про цю подію розповідає ікона «Покров Пресвятої Богородиці», яка відобразила диво.

Святий Андрій, піднявши свій погляд вгору в ході молитви, побачив Пресвяту Діву в оточенні не тільки святих, а й ангелів, що йдуть разом по небу, минаючи склепіння храмів. Довгий час Богородиця молилася з народом, сподіваючись на Божу допомогу.

Потім Богородиця встала біля престолу і своїм головним покривалом закрила всіх, хто молився, рятуючи їх від сарацин. За мотивами цієї події була написана ікона «Покров Пресвятої Богородиці», яка досі допомагає православним, коли потрібний захист. З приходом світанку сарацини були повалені, а Константинополь врятовано.

У чому допомагає ікона “Покров Пресвятої Богородиці”?

Ікона здатна захистити вас від нещасть та негараздів. Перед іконою «Покрова Пресвятої Богородиці» моляться про оберіг свого будинку, щоб усі біди та негаразди обходили його стороною. Найчастіше Богородицю просять захистити від хвороб або вилікувати вже наявні недуги. Крім того, парафіяни закликають не лише для себе, а й для інших людей.

Наявність ікони «Покрова Пресвятої Богородиці» у вашому домі буде чудовим рішенням.

А ось куди вішати – краще вирішити самим, але часто мають образ у передпокої.

Молячись перед нею, ви збережете не лише своє житло, а й своїх родичів від недругів та негараздів.

Молитва починається з прославлення Сина Богородиці та її самої. Тільки після цього можна про щось просити, але потім знову читається вихваляння.

Зміст святого образу
В іконі «Покрова Пресвятої Богородиці» злилися земний мир і небеса, в цьому полягає глибоке значення образу, який вказує на допомогу та заступництво, які набувають віруючі від Вищих сил. Для того, щоб підкреслити цей факт, з обох боків від Богородиці найчастіше зображують ангелів, які вторять її молитві, тим самим додатково звертаючись до Господньої допомоги.

За описом зміст ікони «Покрова Пресвятої Богородиці» може трохи змінюватись, але означає образ завжди одне – небесна церква спустилася, щоб підтримати церкву земну. Небожителі опинилися на землі для того, щоб підтримати всіх віруючих, які потребують заступництва. Ці святі підбадьорюють християн і допомагають встояти під натиском іновірців.

І в самому зосередженні ікони стоїть Пресвята Богородиця.

Вона несе своє благотворне покривання, яке може закрити весь віруючий народ.

Звичайно, тут є й непрямий сенс, адже ікона «Покрова Пресвятої Богородиці» розповідає не лише про конкретну подію, а й про те, як Діва Марія та вся Небесна церква допомагають усім віруючим, які ще перебувають на землі. У молитві слід пам’ятати про цей факт, та й взагалі намагатися не забувати про невпинну допомогу праведників і Господа.

Молитва перед іконою “Покров Пресвятої Богородиці”:

О Пречистая Діво, Мати Господа Всевишніх сил, Неба і землі козацької Царице, Богохранимого стольного града Києва і всієї держави нашої України – Всемогутня Заступнице! Прийми всехвальні й подячні піснеспіви ці від нас, недостойних рабів Твоїх, і піднеси молитви наші до Престолу Бога і Сина Твого, щоби був милостивим до неправд наших і послав благодать Свою до тих, хто шанує Всечесне ім’я Твоє і з вірою та любов’ю вклоняється благовісній іконі Твоїй.

О, Владичице Пресвятая, змилуйся над немічними людьми Твоїми, позбав нас зневіри, відчаю, гніву, ворожнечі, недовір’я, заздрощів, наклепу, ненависті, марнославства і гордощів бісівських, а відтак зглянься на всіх нас милістю Твого заступництва. Підійми нас із глибини гріховної і просвіти сердечні очі наші, щоби бачити Спасіння.

Будь милосердною і тут, і там: як на стороні земного буття, так і на Страшному Суді Сина Твого. Ти після Бога перша наша Надія і Заступниця всіх, хто прибігає до тебе з вірою. Збережи соборність землі нашої Української, покрий нас Святим Твоїм Омофором від зазіхання злих нечистих сил та усякого супостата, нехай буде в країні нашій правда Господня, та хай збережуться в народі нашому святодідівська мова та звичаї. Бо молимося до Тебе Пречиста і Непорочна Діво як до Всемогутньої Заступниці та Винуватиці спасіння нашого і величаємо Святе та Величне ім’я Отця і Сина і Святого Духа в Троїці славимого і поклоняємого Бога, нині і повсякчас і навіки віків. Амінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept