Молитва «Благословення матері» на кожен день
Молитва «Благословення матері» на кожен день

Молитва «Благословення матері» на кожен день

Духовний зв’язок матері і дитини існує з перших днів життя дитини. Тому молитва благословення матері необхідна умова нормального існування дочки або сина. Це так природно, коли мати молиться за своїх дітей і без молитви матері життя її дітей буде не таке просте, як хотілося б.

Коли потрібно читати?

Цю молитву мати читає завжди. У цьому велике благо для дітей, а тим більше, коли ця сталість зберігається протягом усього життя, навіть коли вже діти дорослі.

Материнське благословення здатне змінити життя дитини.

Молитва благословення матері на кожен день читається в наступних випадках:

якщо синові або дочці має бути довга дорога, коли кудись необхідно відправитися на тривалий час;
при відправці сина в армію і під час всієї його служби;
молитва доречна повсякчас, але особливо, коли в житті дитини відбуваються важливі події, які суттєво можуть вплинути на її життя;
у випадках, коли діти далеко, але у матері раптом виникає занепокоєння з приводу їх долі, тоді молитва благословення матері дітям, просто необхідна, щоб захистити їх від усякої напасті і зла.

Молитва матері за своїх дітей – найвірніший спосіб захистити їх від зла, поганих людей, неправильних вчинків і рішень.

Порада! Особливо актуальна така молитва тоді, коли діти стають повнолітнім і самі приймають рішення.
У цьому віковому стані батьки не можуть безпосередньо вплинути на своїх чад, заборонити їм щось. Тому залишається вдаватися тільки до молитви.

У чому допомагає?

Немає нічого більш дієвого і сильного, ніж благословення матері, що полягає в її молитві за своїх дітей. Тому що така молитва:

сприяє успішному просуванню по життю;
дає надійний захист від будь-яких напастей;
направляє по потрібному шляху в тих випадках, коли людина стоїть перед вибором і сумнівається в тому, як цей вибір зробити.

Порада! Молитва допоможе і самій матері в тих моментах, коли на серці важко і є турбота про своїх дітей. Саме по собі звернення до Господа надає завжди додаткові сили і дає надію на кращий результат.

Будь-яка молитва читається перед іконою. В даному випадку краще всього стояти перед образом Богородиці з немовлям і потрібно дотримуватися деяких правил:

запалити свічки або лампаду, а краще все разом;
непогано було б, якщо є можливість додати до загального молитовному настрою аромати ладану;
перед читанням осяяти себе хресним знаменням і зробити поясний уклін, в дні Великого Посту його можна замінити на земній;
після цього чітко і роздільно читається сама молитва, після закінчення також робиться поясний або земний уклін.
Важливо! Благословення дітей має відбуватися щодня вранці, коли діти вирушають у своїх справах і їм особливо необхідний молитовний захист матері.

Дія молитви

Молитва матері найсильніша у світі. Навіть в тому випадку, коли мати не дуже прихильна до релігії і не так сильно шанує Господа. Але якщо вона звертається до Нього, то результат не забариться проявитися, бо Господь почує обов’язково всяке слово, що виходить з уст матері з турботою про своє чадо.

Благословляти дітей потрібно перед будь-яким значущою подією.
Прояв дії звернення до Бога позначається відразу ж і полягає в наступному:

раптово закінчуються всі недуги і неприємності, які стоять на шляху сина або дочки;
підвищується особиста самооцінка, приливає оптимізм, настрій стає радісним і це прямий наслідок молитви матері, навіть якщо не всі так добре, як хотілося б;
ситуації життєві складаються так, що не потрібно додатково, щось вирішувати і про щось думати.

Текст молитви

У православній традиції склалося так, що тексти молитви, найбільш сильні, складаються особливими святими людьми, які крім особистої святості, володіли і деякими здібностями до того, щоб такі молитви скласти. Сенс молитви благословення матері синові й дочці полягає в тому, щоб:

звертаючись до Богородиці і Господу наставити чадо на шлях істинний;
захистити від усяких ворогів, в тому числі і невидимих;
захистити від хвороб та інших недуг;
дати сил на виконання своїх обов’язків.
А також зміцнити сина або дочку в їхньому сімейному, робочому і суспільному житті, так щоб вони легко справлялися зі своїми обов’язками по роботі. А їх тілесне і душевне здоров’я перебувало в повному порядку.

“Господі Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері
вислухай мене, грішну і недостойну рабу Твою.
Господи, в ласці Своїй владі чада мої (імена), помилуй і спаси їх імені Твого ради.
Господи, прости їм всі провини, вільні і невільні, вчинені ними перед Тобою.
Господи, настави їх на істинний шлях заповідей Твоїх і подай їх і просвіти світлом Твоїм Христовим, на спасіння душі і зцілення тіла.
Господи, благослови їх в будинку, біля будинку, в школі, в полі, в роботі і в дорозі, і на кожному місці Твого володіння.
Господи, збережи їх під покровом Твоїм Святим від кулі, що летить, стріли, ножа, меча, отрути, вогню, потопу, від смертоносної виразки і від наглої смерті.
Господи, захисти їх від видимих ​​і невидимих ​​ворогів, від усяких бід, зол і нещасть. Господи, зціли їх від будь-яких хвороб, очисти від усякої скверни (вина, тютюну, наркотиків) і полегшу їх душевні страждання і скорботи.
Господи, даруй їм благодать Духа Твого Святого на многії літа життя, здоров’я і здорового розуму.
Господи, Додай і зміцни їх розумові здібності і тілесні сили.
Господи, дай їм Твоє благословення на благочестиве сімейне життя і
благочестиве дітонародження.
Господи, даруй і мені, негідній і грішній рабі Твоїй, батьківське благословення на чадо моє в даний час ранку, дня, вечора і ночі імені Твого ради, бо Царство Твоє, всесильне і всемогутнє.
Амінь.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept