Чудова подячна молитва, яку корисно читати кожні 24 години
Чудова подячна молитва, яку корисно читати кожні 24 години

Чудова подячна молитва, яку корисно читати кожні 24 години

Відома фраза, проголошена Апостолом Павлом, стала згодом однією з найважливіших Новозавітних заповідей:

«Дякую Богові за все!».
І, висловлюючи цю подяку, ми не тільки сподіваємось на мудру волю Божу, висловлюючи свою безмежну довіру, але й усвідомлюємо: все, що посилає нам Господь, посилається на благо.

Проте справжня подяка – це сердечне, чисте почуття, але не два-три кинуті між справою слова. При цьому подібне гідне почуття цілком можливо виростити в собі, звертаючи увагу на блага, даровані нам Небесним Батьком. Огляньтеся навколо: у Вас є теплий і затишний будинок, сім’я, що вас любить, їжа на столі, Ви можете бачити, рухатися, відчувати…

Подібні речі ми, найчастіше, сприймаємо як щось, що само собою зрозуміле, а тому й не дякуємо за те, до чого настільки звикли. Як кажуть, «маючи – не цінуємо, а втративши – плачемо». Іноді лише втративши чогось ми усвідомимо, наскільки вдячними ми маємо бути.

Однак деякі люди не розуміють, за що вони повинні бути вдячні – мовляв, і боргів як шовків, і на майбутнє планувати страшно, і здоров’я залишає бажати кращого…

Ось тільки в подібних обставинах слід не журитися, але поставити собі просте запитання:

«Для чого Господь випробовує мене?».
Чорні серця, в яких немає теплих, добрих почуттів, Небесний Батько розм’якшує саме через випробування. А тому й слід привчатися до вдячності, виховуючи любов і доброту.

Частіше кажіть:

«Слава Тобі, Господи, за все!», навіть за дрібниці – за увагу, теплоту і турботу з боку близьких, за доброзичливу усмішку в громадському транспорті, за суворого шефа, що «стругає» з Вас справжнього професіонала, за буркотливу стареньку, зустрінуту в магазині і смирення, що виховує у Вас…

Нехай кожен новий день починається і закінчується сердечною вдячністю Господу – крім того, не слід забувати і про подячні молебні. Коли ми стаємо по-справжньому вдячними людьми, весь світ навколо нас чудово змінюється. Ось тільки починати треба передусім із себе.

Ніколи не забувайте про те, що Небесний Батько щиро любить кожного з нас, незважаючи на наші гріхи та помилки. Він завжди дає нам можливість відійти від гріховного і ступити на праведний шлях, що веде до Вічного блаженства.

Задля цього він і з’явився в наш світ, був страчений за людські гріхи, а потім – Воскрес, зціливши від вад наших предків. Кожному з нас відкрито шлях до Бога – потрібно лише зробити перший крок до Нього назустріч.

Так, Господь, незважаючи на всю нашу гріховність і помилки, палко любить кожного з нас і бажає нам Спасіння. Всім нам він хоче допомогти – але й ми самі маємо прагнути до Нього, маємо хотіти змінитись. У такому разі Небесний Батько дарує нам благодатну силу, пробудивши в нас нове прагнення подяки.

Одні блага спричинять і інші: ми почнемо частіше бачити промисел Божий у різних обставинах – навіть там, де раніше цього не помічали. Ми станемо більш сприйнятливими до краси та величі природи, людської доброти та щастя, що криється у дрібницях.

Таким чином, помалу, ми й навчимося істинної подяки «за все відоме і невідоме, явне й невідоме, вчинене для нас». Недарма Таїнство Євхаристії (у дослівному перекладі означає «подяку») – це центральне Церковне Таїнство.

Участь у ньому передбачає не просто подяку до Господа за ту чи іншу подію – це справжній дотик до Вічного, до Самого Спасителя. І за подібний дотик, за можливість з’єднання, а також за плоди, даровані нам спокутним подвигом Христа, просто неможливо не бути вдячними.

Без справжньої подяки неможливо відчувати і саме життя, нехай часом непросте і обтяжливе – саме біль іноді вчить нас сприйняттю чогось справді важливе або позбавляє непотрібного.

Наша вдячність не потрібна Господу, вона перш за все потрібна саме нам. У моменти серцевої, гарячої вдячності ми стаємо ближче до Нього, змінюємося внутрішньо і уподібнюючись до мудрого і милосердного Небесного Батька. Крім того, вдячну людину Господь ніколи не залишить у скрутну хвилину – Він завжди почує її молитву, завжди підтримає, захистить та прийде на допомогу.

Подячні молитви, як і будь-які інші, слід підносити регулярно. Сьогодні ми познайомимося із простою, але дієвою щоденною молитвою Богові.

Ця молитва допомагає християнам у будь-якій доброї, угодній Господу справі. Прислухаючись до цього звернення, Небесний Батько втілює будь-які благі прохання, які йдуть на користь нашому духу. Найголовніше – молитися з міцною вірою та сподіванням на Бога. Ось як звучить ця чудова, благодатна молитва:

Господи Святий, Отче Всемогутній, Предвічний Боже, від Якого походить всякий дар довершений і всяке правдиве добро! Дякую Тобі за всі Твої добродійства, яких так багато подарував Ти мені, грішному, недосконалому і недостойному, та сердечно молюся до Тебе: позаяк тепер Ти милостиво вислухав мої молитви і виявив до мене Свою доброту, ласку і любов, так і назавжди виконуй мої добрі прохання і виявляй через мене велику Милість Твою до мого оточення та інших людей. Бо Ти – Щедрий і Чоловіколюбний Бог є, і я Тобі славу возсилаю – Отцю, і Сину, і Святому Духові, сьогодні, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Однак іноді деякі християни журяться:

«От днями помолився, а Господь не дав проханого!».
А молився чоловік і з вірою, і з надією. Подібне трапляється тоді, коли наші прохання не є дійсно корисними та благотворними для душі.

Будь-які наші молитви мають бути спрямовані на благо. Тоді, будьте певні, Господь неодмінно допоможе і дарує те, що просите. Крім того, приступаючи до молитви, необхідно бути готовими до духовної боротьби. Коли ми молимося, ми завжди вступаємо в бій із незримим ворогом всього роду людського – нечистим.

Недарма попереджають Старці – жодна людська чеснота не турбує нечистого так само, як наші гарячі молитви. Тому священнослужителі і закликають нас до регулярних, сердечних молитов.

Звертайтеся до Господа в будь-яку вільну хвилину, де б Ви не були – дякуйте Йому, всією душею сподіваючись на Його заступництво, захист і допомогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept