Про що моляться святій благовірній княгині Анні Кашинській 15 жовтня: молитва, яка захищає від бісів
Про що моляться святій благовірній княгині Анні Кашинській 15 жовтня: молитва, яка захищає від бісів

Про що моляться святій благовірній княгині Анні Кашинській 15 жовтня: молитва, яка захищає від бісів

Анна Кашинська – яскравий приклад християнської стійкості. Вона пережила майже всіх своїх родичів, але не здалася і присвятила життя Богу.

15 жовтня православною церквою відзначається важлива дата – День пам’яті пресвятої княгині Анни Кашинської.

Історія церковної дати

Княгиня жила в XIV столітті. За своє життя бідній Анні довелося пережити безліч труднощів. Жінка вийшла заміж за святого Михайла Тверського. Одного разу він потрапив в полон до солдатів Орди, де був замучений. Поїздку батька вирішили повторити сини Анни. Троє з них загинули. Анна, в свою чергу, поїхала в монастир, де стала черницею.

Через десятки років своєї служби Богу Анна відійшла в інший світ. Через 250 років у її труни почали помічати чудеса. А в 1649 році її канонізували. Однак в 1677 канонізацію скасували, після чого повернули лише в 1908 році.

Традиції і заборони

15 жовтня прийнято молитися святий Анні. У цей день краще всього взяти участь в службі храму. У своїх справах потрібно бути щирим. Будь-яку трудність потрібно приймати з мужністю та стійкістю.

У цей день категорично заборонено сваритися. Через ворожнечу народів загинули багато родичів княгині. Також в цей день бажано відмовитися від фізичної праці і якомога більше вільного часу присвятити Господу Богу.

Про що моляться Анні Кашинський?

Княгині Анні Кашинській випали великі скорботи: загибель чоловіка, дітей, онука, пожежі і татарські каральні погроми (і навіть після смерті перенесла 200 років забуття як “розкольниця”). Але не впавши у відчай, Анна винесла все – вона символ душевної стійкості. Її допомоги просять перед вступом у шлюб, на службі, перед постригом, перед початком навчальних занять, приймаючи яке-небудь серйозне рішення, не кажучи вже про всякі біди, хвороби і скорботи.

Святій Анні моляться з проханням про захист від лих, нечистої сили, а також з метою покаятися.

О преподобна і преблаженні мати Анно! Смиренно припадаючи до чесних мощей твоїх, молимося зі сльозами старанно: не забудь убогих твоїх до кінця, але поминай нас завжди у святих твоїх і сприятливих молитвах до Бога. О преблаженна велика княгине Анно!

Не забудь присещати дітей твоїх, аще бо тілом і преставилася від нас, але і по смерті жива перебуваєш і не відступаєш від нас духом, зберігаючи нас від стріл ворожих, усякої принади бісівських і хитрощів диявольських.

Молитовниця наша старанна! Не переставай молитись за нас до Христа, Бога нашого, бо мощі твої перед очима нашими видимі є, але свята душа твоя, зі ангельського воїнства у Престолу Вседержителя стоячи перед, гідно веселиться.

До тебе припадаємо, тобі молимося: моли, преблаженна Анно, Всемилостивого Бога нашого про спасіння душ наших, спитати час на покаяння і безборонно перейти від землі на Небо, поневірянь гірких і від вічної муки позбутися і Небесного Царства спадкоємцем бути з усіма преподобними, від століття угідь Господу нашому Ісусу Христу, Йому слава, з безначальним Його Отцем, і з Пресвятим, і Благим, і животворящим Духом, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept