Різдво Пророка Іоанна Хрестителя 7 липня: що можна і що не можна робити в цей день?
Різдво Пророка Іоанна Хрестителя 7 липня: що можна і що не можна робити в цей день?

Різдво Пророка Іоанна Хрестителя 7 липня: що можна і що не можна робити в цей день?

Іоанн Хреститель, або, як його ще називають, Іоанн Предтеча – один з найбільш шанованих батьків і святих. 7 липня все православний світ відзначає його різдво.Що можна, а що не можна робити в цей день?

Це не двонадесяте свято, але його важливість складно переоцінити. Різдво святого Іоанна – світлий день, коли на світ з’явилася одна з ключових фігур євангельської оповіді.

Історія свята
Почати варто з історії встановлення свята. Воно було встановлене на честь народження сина праведних Захарії і Єлизавети. Цікавий факт полягає в тому, що крім Різдва Христового та Різдва Богородиці в церковному календарі є лише Різдво Іоанна Хрестителя. Це означає, що до цього святого у Церкві особливе ставлення, адже саме він хрестив Христа в річці Йордан.

Згідно з Євангелієм від Луки, батькові Іоанна Хрестителя ще до його народження був ангел. Він розповів йому про те, що Іоанну буде необхідно виконати волю божу, ставши тим, хто буде готувати людей до подання до Бога. Батько не повірив в це, тому був позбавлений дару мови архангелом Гавриїлом.

7 липня не випадково було обрано датою народження святого. Різниця між часом народження Христа і Предтечі становить рівно півроку.

Що можна і що не можна робити 7 липня?
Це свято дуже важливе, тому Церква виділяє його на спосіб великих. Не варто забувати що 7 липня випадає на Петрів піст. Це означає, що сьогодні не можна їсти тваринну їжу і вдаватися до надмірних веселощів.

У це свято потрібно вшанувати пам’ять Іоанна Хрестителя молитвами. Можна прочитати ось таку просту молитву:

Прославляємо тебе, святий отець Іоанн, і почитаємо Твоє народження від неплодной матері твоєї. Моли Господа за нас, недостойних рабів, грішних ягнят Божих. Наставник наш духовний, батько і пророк, учитель і найближчий друг Христовий, молимо тебе, і до тебе прибігаємо: не відкинь нас, тих, хто просить твого заступництва, обнови душі наші, зміцни здоров’я наше. Моли Христа Бога нашого про прощення гріхів наших. Захисти нас від ворогів видимих ​​і невидимих. Амінь ».
У цей день варто також відкласти будь-яку роботу по дому. Не варто багато працювати в городі і на ділянці.

Церковнослужителі радять відвідати храм Божий і постаратися прожити цей день праведно, здійснюючи тільки добрі вчинки.

У цей день можна дарувати подарунки близьким. Можна подарувати хрестик, Євангеліє або ікону Іоанна Хрестителя, яка є чудотворною і захищає людину від поганих думок, від ліні і апатії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept