Чи можна в біді звернутися відразу до всіх ангельських чинів? Є старовинна молитва!
Чи можна в біді звернутися відразу до всіх ангельських чинів? Є старовинна молитва!

Чи можна в біді звернутися відразу до всіх ангельських чинів? Є старовинна молитва!

Всі ми знаємо про існування Ангела-охоронця у кожної віруючої людини. А що ви чули, друзі, про підрозділ Ангелів? Хто вони – ці чисті, безтільні й невидимі, але такі розумні, які мають величезну силу створення, не знають, що таке смерть?
Їх називають безтілесні духи, Ангели доброї звістки, Ангельське військо та Ангели-охоронці. Ми, люди, навіть уявити не можемо, яке величезне навантаження лежить на цих святих створіннях, створених Богом на допомогу людям.

Існує ціла Ангельська ієрархія, яка, своєю чергою, складається з 9 чинів. До неї входять Ангели, Архангели, Херувими, Серафими, Престоли, Панування, Начальства, Влади, Сили.

Чим допомагають нам Ангели? Тим, що оберігають людей, виконують роботу вісників – тобто доставляють вісті, рятують, виправляють та змінюють долі, воюють де це необхідно. Загалом, несуть радість тим, хто цього потребує.
А найголовніше – Ангели наділені волею від Бога. Служачи беззаперечно Йому, вони виконують усі доручення, а також не ігнорують поклик допомоги від людей.

Кожній людині дано ім’я. Це ім’я для неї — знак, що вона під особливим заступництвом того чи іншого святого, і крім того, це заклик людині уподібнитися до того, кому вона доручена. Але імена людські, які ми носимо від хрещення, не виражають нашої кінцевої сутності, тому що ми в становленні, ми поступово зростаємо в той захід, якого ми покликані досягти в Христі, Господі нашому Ісусі.

Архангели та Ангели носять імена, які світлозоро виражають і саму їхню сутність, і таємницю пізнання ними Живого Бога. І кожен носить інше ім’я, тому що кожен з них, знаючи Того ж Бога, долучаючись до таємниці Його життя, однак, сприймає цю таємницю по-різному і проголошує її всій тварюці по-своєму.

Ми знаємо імена святого архістратига Михаїла, архангела Гавриїла, архангела Рафаїла та багатьох інших. І кожен із них відкриває нам таємницю про Бога в її чистоті, але розкриває перед нами та таємницю власного свого богопізнання. Архангел Гаврило нам сповіщає, що Бог рятує. Архангел Рафаїл говорить про те, що Бог – Цілитель, що зцілює всяку недугу. Але найбільш таємничий, найбільший у своєму пізнанні Бога – Архістратиг Михайло, ім’я якого означає “Ніхто як Бог” або “Єдиний Бог”. Це ім’я – звістка, яку він приносить усьому світу не словом, а всім своїм єством. Він нам говорить про те, що єдиний Бог, нікого немає подібного до Нього, і тільки Йому ми можемо і повинні поклонятися. Незрівнянний Бог, дивний Бог, немає у Архістратига Михайла іншого досвіду, крім цього дива: Ніхто як Бог.

Стародавня молитва всім чинам Ангельським
Ця молитва є “швидкою допомогою”. Читаю її завжди, коли погано на душі та проблеми обступають стіною. І так згодом добре на серці! Наче хмари наді мною розійшлися і визирнуло сонце. І я точно знаю, що тепер зможу позбавитися проблем і пережити всі негаразди. А ще додам, що Ангели наділені владою над бісами. Тому можна сміливо просити їх про допомогу у звільненні від біснування. Їм під силу і будь-яку нечисть вигнати, і зупинити зло, і потяг до гріхів, як і самі гріхи винищити. Водночас Ангелів просять про дарування здоров’я і навіть про набуття дітей.

Всі святі Небесні безттілесні Сили, удостойте мене сили руйнувати все зло і пристрасті під мої ноги.
Святі безтілесні Серафими, удостойте мене мати серце, полум’яне до Бога.
Святі безтільні Херувими, удостойте мене мати премудрість до слави Божої.
Святі безтільні престоли, удостойте мене відрізняти істину від неправди.
Святі безтільні Панування, удостойте мене панувати над пристрастями, щоб дух поневолив у мені тіло.
Святі безтільні Сили, удостойте мене мати мужність у виконанні волі Божої.
Свята безтільна Влада, удостойте мене мати владу для перемоги над злом.
Святі безтільні Начальства, удостойте мене служити Господу Богу в непорочності серця і діл моїх рук.
Святі безтілесні Архангели, удостойте мене виконувати волю Господа нашого Ісуса Христа.

Святі безтілесні ангели, удостойте мене керуватися заповідями Божими в усі дні життя мого. Амінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept