Що таке Боже благословіння у православ’ї?
Що таке Боже благословіння у православ’ї?

Що таке Боже благословіння у православ’ї?

Всі люди знають: благословення добре, прокляття погано. Хто отримує благословення від Господа, а хто ні? Що говорить Біблія про благословення?

Споконвіку люди просили благословень. Молодята просили у батьків, учні у своїх вчителів та наставників. І завжди люди просили благословень у священнослужителів. У тих людей, які служать Богові.

Люди завжди розуміли, як влаштований духовний світ і що він реальний. Просячи благословення, знав у кого він просить і ясно розумів, що на цій людині є Боже благовоління. Коли той, хто просить, отримував благословення, він ніби здобув впевненість духовно в тій чи іншій справі. Приходило розуміння того, що він особливий і сам Бог тепер вподобає йому.

Але чому ж люди йдуть до інших людей за благословеннями? Чому не йдуть до Того, Кого цих благословень у рази більше? Все дуже просто. Це питання віри. Люди більше вірять у те, що бачать чи якимось чином відчувають. Легше прийняти благословення, коли священик поклав тобі руку на голову і вимовив якісь слова. Чим попросити благословень у невидимого Бога і прийняти вірою. Тому що як тільки ти попросив про це, ти тут же це отримав.

“І все, чого не попросіть у молитві з вірою, отримайте” (Євангеліє від Матвія 21:22).

Так, люди можуть благословляти, але оскільки благословляє Бог, не благословляє ніхто.

Що таке благословення?

Поділимо слово «Благословення» на два, отримаємо «благо» та «слово». Теологи знають, що Благо це одне з імен Господа, Боже слово і воно є Сам Бог. Євангеліє від Івана починається саме такими словами.

«Спочатку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог». Господа не можна відокремити від блага, і все, що від Нього виходить, сповнене чистоти та доброти для людини. Благословити означає подарувати дар.

Часто християни у молитві просять Всевишнього благословити їх, таким чином закликаючи присутність Творця і Спасителя у життя. Іноді люди кажуть один одному: «Благослови тебе Господь», тим самим вони бажають людині удачі, вирішення проблеми, одужання.

Закликання допомоги від Всевишнього ґрунтується на вірі у всемогутню силу Спасителя Ісуса Христа, Бога Отця та Святого Духа.

Божественна допомога

Все в цьому житті походить від слова Божого, бо Всевишній дарує благословення людству, і йому немає кінця.

Боже благословення нескінченне у всесвіті та часі, Він наповнює все, що створив:

істину;
порядок;
дари;
закони;
любов та багато іншого.
У пошуках милості та співчуття, закону та милосердя, наставництва та волевиявлення люди просять Божого благословення.

Важливо! Боже благословення – особливий дар від Творця на духовне, душевне та фізичне життя людини, що дається за молитвою, проханням та вірою.

Визначення благословення

У своїй основі благословення – це Богом дана сила для того, щоб щось чи хтось робив те, для чого вони були створені та призначені. Твори повинні були наповнювати землю і розмножуватися, тому Бог дав їм Своє благословення, Свою силу, щоб робити це.

А що щодо того, коли ми благословляємо Бога?

Коли ми благословляємо Бога, ми просто визнаємо Його повноправним і єдиним джерелом будь-якого благословення. Завдяки Його силі ми маємо все, що ми маємо, і ким ми є.

А як щодо благословення інших?

Коли ми благословляємо інших в ім’я Бога, ми фактично молимося, щоб Бог послав на них благословення. Коли ми благословляємо когось, ми просимо Бога про Його досконалу волю та наміри в житті цієї людини.

Це також визнання того, що ми не можемо це зробити без Його сили. Це не лише питання бажання, але питання створення – робити найкраще те, для чого ми були створені і призначені. Він каже нам, що робити у Своєму Слові, а Його благословення є дана нам Його сила, щоб це зробити. Він дає нам Свої накази, і Він єдиний, хто дає нам здатність бути результативними, підкоряючись їм.

Хто може отримати і не отримати благословення?

Господь Сам визначив тих, на кого виливає Своє особливе помазання та допомогу. Жодна людина не має права на божественні блага через гріховність, але Бог дає їх нам на прохання зі смиренням. Тільки смиренне серце може побачити Господь.

Через пророка Ісаю (Іс.66:2) Творець каже, що Його благодать виливається на тих, хто смиренний серцем і ображений духом.

Смиренна людина може отримати Боже благословення

Тільки усвідомлення своєї гріховності призведе до смирення, а потім до святості.

Виміряти повноту свого смирення можна, проаналізувавши своє ставлення до очікуваної хвалі від людей, бажання бути першим, необхідність бути визнаним.

Смиренна людина ніколи не допустить високої зарозумілості, і не вихвалятиме свої таланти і здібності, вона віддасть всю славу Господу.
Смирення не живе поруч із образою та образою, невмінням прощати і хворобливою реакцією на критику.
Смиренність пригнічує нарікання на своє життя та фінансове становище, плітки та невдоволення навколишнім світом.
Смиренній людині властиво мати м’яке серце, лагідну вдачу, розчулення, співчуття і готовність прийти на допомогу будь-якій нужденній людині.

Господь готовий благословляти не лише добрих людей, його дощ благодаті ллється над усіма людьми. (Мат 5:45)

Особливо благословляються віруючі в Спасителя Христа, апостол Іван пише, що віруючий в Ісуса вже має вічне життя. (Івана 3:36)

Важливо! Це означає, що Вседержитель хоч і милостивий Батько, але й суворий Суддя. За непокору Він карає на благо самої людини. І в цьому Його милість.

Боже благословення виливається на тих, хто поставив Бога на перше місце у своєму житті і благоговіє перед Ним.

Бог благословляє покірних Його волі людей

У світі є певна категорія людей, для яких сонце милості Творця виллється тоді, коли вони позбавляться своїх недоліків:

невіри в жертву та воскресіння Ісуса Христа;
гордості та гордості, адже «гордим Бог чинить опір»;
поклоніння золотому тельцю;
непокори та непослуху.

Саме Бог є тим, хто дає нам здатність і силу бути плідними та успішними, і необхідно переконатись у тому, що ми зберігаємо це у своєму розумі. Виразно, що не наша наполеглива робота і вдалий випадок, а Боже благословення спорядило нас усім необхідним, щоб опинитися в тій точці успіху, де ми зараз перебуваємо.

У благословених Всевишнім сім’ях живе любов, повага, допомога один одному та порозуміння. Там, куди посилається Боже помазання, немає тривоги про завтрашній день, їжу та фінанси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept