Як просити у святої Матрони Солунської жіночого щастя: яку молитву читати і що можна робити?
Як просити у святої Матрони Солунської жіночого щастя: яку молитву читати і що можна робити?

Як просити у святої Матрони Солунської жіночого щастя: яку молитву читати і що можна робити?

Матрона Солунська була покровителькою домогосподарок, тому в цей день виконували всі побутові роботи без розбору, щоби отримати благословення святої.

9 квітня православна церква вшановуватиме пам’ять святої Матрони Солунської. Вона є мученицею, яка з вини своєї господині, пройшла складний шлях із катувань та страждань, однак, не відмовилася від своєї віри та покаяння перед Господом Богом. З того часу Матрону шанують, як покровительку домашнього вогнища та господарок. Саме в цей день слід звернути особливу увагу на домашню роботу та всі справи, пов’язані з побутом.

Цього дня жінки займалися домашньою роботою та рукоділили. Вони в’язали, пряли, шили та штопали, плели прикраси та декор для дому. Також наводили порядки в житло, проводили генеральне прибирання, а потім і самі робили процес омивання, вбираючись у чистий одяг.

Шафи та скрині цього дня перевертали догори дном та викидали з них ті речі, які не потрібні і вже не використовуються. Всі речі скидали в купу біля будинку і давали змогу жебракам взяти те, що їм потрібно. Решту до вечора спалювали на великому багатті. Також старими ганчірками втирали свої болючі місця та голову, а потім кидали ганчірку в багаття. Таким чином люди позбавлялися поганих думок та хвороб.

Також у цей день перебирали коренеплоди, зокрема ріпу. Зіпсовані овочі пускали в їжу і на заготівлі, а хороші коренеплоди залишали на посівний сезон. Вважалося, що така робота допоможе врожаю в майбутньому бути багатим, смачним та швидкозростаючим.

Три головні заборони на день Матрони Солунської

Під забороною в цей день перебуває лінь. Матрона Солунська вкрай негативно ставиться до ледарів та лінивих господинь, тому здатна навіть покарати їх за відмову від роботи у цей день. Саме тому господині наводили у своїх будинках порядок, перебирали речі та віддавали непотрібне незаможним, викидали сміття, мили підлогу, підвіконня та вікна, додаючи у воду магічні трави, щоб захистити житло від негативного впливу зовнішніх сил. Також у цей день готували смачні та складні страви, щоб порадувати рідних та домочадців.

Заборонено цього дня влаштовувати сварки та скандали, а також брати участь у з’ясуваннях стосунків та розборі старих образ. Такі дії не тільки не приведуть до миру та злагоди, але, навпаки, погіршать стосунки з людиною, призведуть до непорозуміння. Крім того, порушення заборони є великим ризиком для розуміння у сім’ї, адже таким чином між домочадцями виникне неприязнь та повне непорозуміння. Всі образи та питання краще відкласти на інший день.

Не можна цього дня багато говорити, особливо марно. До своїх слів важливо усвідомлено ставитися, ретельно їх обмірковувати, адже балаканина може призвести до раптового конфлікту між друзями та знайомими, а також членами сім’ї. Краще промовчите цього дня, ніж пускайте пилюку в очі тим, з ким спілкуєтесь.

Молитва до святої Матроні Солунської

Мученицю Матрону Солунську господині та господарі просять про захист домашнього вогнища, про легку побутову роботу, про захист та благополуччя сім’ї, про складне та ладне, про порозуміння між домочадцями та рідними. Для цього до неї підносять певні щирі молитви, а також відвідують богослужіння та ставлять у храмах свічки.

Молитва до Матрони Солунської

Агниця Твоя Ісусе, Матроно, кличе великим голосом: Тобі, Женіше мій, люблю, і, Тобі шукаючи страждаю, і розпинаюся, і поховаюся хрещенню Твоєму, і страждаю Тебе заради, що так царюю в Тобі, і вмираю за Тебе, з Тобою: але, як жертву непорочну, прийми мене, з любов’ю, що пожерлася Тобі. Тоя молитвами, бо милостивий, спаси душі наші.

Храм твій всечесний як цельбу душевну здобувши, всі вірні велигласно кричамо Тобі: діво мучениця Матроно, великоменіта, Христа Бога моли безперестанно за всіх нас.

Величаємо тебе, страстотерпиці Христова Матроно, і шануємо чесне страждання твоє, що за Христа зазнала ти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept