І після смерті – на варті медицини! Сучасні дива святителя Луки
І після смерті – на варті медицини! Сучасні дива святителя Луки

І після смерті – на варті медицини! Сучасні дива святителя Луки

Син Божий, Бог-Слово за своєю безмірної любові зійшов на землю, прийняв на себе людську плоть, щоб врятувати заблукалу людину. Він взяв на себе всю людську біль і її гріхи. На землі він вчив людей, зціляв їх, допомагав їм у потребах і помер за них. Після свого Воскресіння Господь заповідав Своїм учням проповідувати Євангеліє всьому створінню – просвіщати, хрестити і зцілювати. І апостоли «пішли і проповідували всюди, а Господь допомагав їм, і стверджував слово ознаками» (Євангеліє від Марка, 16-20).

Святі Апостоли чудотворять не своєю силою і зовсім не для того, щоб справити враження або придбати собі славу і популярність, як це роблять всі чаклуни і спокушені. Апостоли єдиною метою своєї мають Славу Божу і спасіння людей.

У діяннях підтверджуються слова Христа: «Хто вірує в Мене справи, які творю Я, і він створить і більше цих створить» (Євангеліє від Іоанна, 14-12).

Ця обіцянка Христа не могла ставитися тільки до апостольських часів. Христос не припиняє творити Свої чудеса і сьогодні в Церкві через святих. І в наші дні Він не перестав проявляти Свою любов. І якщо святі, за влучним висловом батька Юстина Поповича, «є Христос – здатний проникати крізь століття», то тоді зовсім не дивно, що, здійснюючи чудеса, святі зцілюють людей, і тим самим продовжують справу Ісуса Христа.

Святий Лука є одним з ланок того довгого ланцюга, яка бере свій початок в апостольські часи. Він любив Христа і людей. Він служив образу Божому – людині, і особливо – стражденному, служив з неймовірною любов’ю і самовідданістю. Святий Лука вважав лікування хворих найбільшою справою, яка є наслідування самому Христу.

Святий Лука говорив: «… Ви коли-небудь замислювалися над тим, чому Господь послав Своїх учнів не тільки проповідувати, а й зцілювати хворих? Якщо Господь вважав лікування хвороб такою важливою справою, що ставив його в один ряд з проповіддю Євангельською, тоді це означає для нас, що це і є одна з найважливіших справ людини. Адже він не сказав: «Проповідуйте Євангеліє і навчіть людей, як їм влаштувати своє соціальне життя».

Він абсолютно ніде про це не говорить. Але він дає апостолам заповідь лікувати хворих. Чому так? Тому що Господь Наш Ісус Христос і сам зцілював людей, демонів виганяв, мертвих воскрешав і учням дав заповідь лікувати хворих. Бо хвороби є найбільший біль і найбільша проблема людства.

Є безліч хвороб, страшних недуг, які мучать людину, руйнують її життя і призводять до розпачу. Але Господь чоловіколюбець і від нас він вимагає, щоб ми були милостивими і творили справи любові. І перша справа милосердя – це і є зцілення хворих. Таким способом ми показуємо своє співчуття і нашу любов до нещасних побратимам своїм, які страждут ».

Блажен той лікар, хто займається медициною, який керується любов’ю до хворого, хто став лікарем не заради того, щоб добре і прекрасно жити, але для того, щоб допомогти людині, допомогти ближньому.
Блажен той лікар, бо він робить один з тих двох служінь, які здійснювали учні Христа.

Воістину блаженний був Святий Лука. Він як сам Господь, прийшов в світ, щоб «робити добро і зціляти». А тому і отримав від Бога дар чудотворення. Незліченні його чудеса і неймовірні з точки зору людської логіки.

Святий Лука після свого мученицького життєвого шляху відійшов в небесний Єрусалим 11 червня 1961 року. Але він нас не залишив і не забув про свою професію хірурга. У своєму земному житті він поспішав допомогти людям, використовуючи всі засоби – власні ноги, коней, сани, машини, поїзди, літаки. А зараз йому вже не перепона ні відстані, ні кордони держав. Він поспішає всюди, де його закликають.

По всій Греції Святителю Луці побудован близько 30 каплиць і майже в кожній грецької церкви є його ікона.

Частка мощей святителя Луки в монастирі Преображення Господнього Сагмата (Греція, м Фіви)
За всі ці роки ми чули безліч оповідань про чудотворення Святого Луки, записували свідчення людей про те, як святий був їм і допомагав.

Він був родичам хворих або їм самим – в будинках, лікарнях, операційних, відділеннях реанімації. Він був уві сні, в видіннях, а іноді з’являвся перед людиною явно, як живий. Святий Лука з’являвся або як єпископ, або як лікар.

Іноді люди його бачили зі скальпелем і бинтами в руках. Він здійснював операції, і багато, прокинувшись, бачили на своєму тілі сліди крові або шви. Хтось із хворих бачив його в операційній асистуючим або керувала іншими хірургами під час операцій. Та й самі лікарі часто підтверджують, що ніби не вони оперували, а рука як би сама собою рухалася. Будучи деяким хворим, Святий Лука радив їм відвідати наш монастир, кажучи: «Там мій будинок, приходь побачитися зі мною». І коли люди приїжджають до нас, вони з подивом тут же дізнаються святого по іконі або будь-якої його фотографії.

З величезної маси свідоцтв про чудеса Святого Луки ось ті, які повністю підтверджують вже приведені слова Христа: «… Хто вірує в Мене, діла, що чиню Я, і він створить, і більше цих створить» (Євангеліє від Іоанна, 14-12 ).

У чому допомагає святитель Лука?

1. «Я прославив Бога і Святого Луку – покровителя моєї родини!»

«У зв’язку із здавленням корінця спинного мозку міжхребцевої грижею між 4 і 5 шийними хребцями припинила діяти ліва рука, м’язи її були атрофовані, насилу діяла і кисть. Неврологи і нейрохірурги, які спостерігали мене, радили зробити операцію. Один з лікарів, проте, порадив мені не поспішати. Мені як діабетикові рекомендували приймати морські ванни, провести фізіотерапію і займатися лікувальною фізкультурою. Восени я переконався, що всі мої старання поправити здоров’я результатів не принесли.

До лікарів я більше не пішов. Я почав молитися з вірою святому лікаря – Луці. Щовечора читав йому акафіст. І Святий Лука відгукнувся на мою молитву.

На світанку 8 грудня 2002 роки мені уві сні явився святий Лука в своєму архієрейському облаченні. Поверх облачення на ньому був накинутий білий халат лікаря, а на голові надіта шапочка, яка зазвичай буває у хірургів під час операції. У лівій руці він тримав ножиці і бинти, а в правій – скальпель. Святий Лука, звертаючись до мене, каже: «Мене відправили до тебе. Тому з любові до тебе я тебе буду оперувати сам. Повернись спиною ». Я повернувся, і в одну секунду операція була зроблена. Знову чую голос Святого Луки: «Все, ти тепер здоров. Завтра зможеш руку спокійно піднімати, а через три дні я до тебе прийду ». Через кілька хвилин я прокинувся.

Було 4:30 ранку. Я встав, підійшов до дзеркала, став рухати рукою вгору-вниз і зрозумів, що я здоровий! Рука повністю функціонувала. Навіть слідів атрофії не залишилося. Найбільше мене вразив той факт, що на майці, якраз на хворому місці, було видно краплі крові!

Я прославив Бога і Святого Луку – покровителя моєї родини!

Після всього, що сталося я вирішив піти до свого лікаря. Здивований доктор запитав мене, що сталося і яким чином здоров’я відновилося так швидко. У відповідь я простягнув йому книгу про Святого Луки і сказав: «Доктор, прочитайте цю книгу і тоді зможете зрозуміти, що зі мною сталося».

Я став чекати середи. Адже Святий Лука обіцяв через три дні відвідати мене. У середу я пішов в храм і буквально слідом за мною туди увійшов пан Д.Г. і вручив мені ікону Святого Луки з часткою його мощей!

2. «Святий Лука був тут …»

Пані Т. з міста Лівадія прислала нам лист такого змісту:

«18 вересня 2005 року наш син Костянтин потрапив в автомобільну катастрофу, результатом якої був важкий перелом обох ніг. Ми, його батьки, були в цей час у відрядженні. Дізнавшись про нещасний випадок, ми стали молитися Богу про збереження життя і здоров’я нашої дитини.

З Афін в м Лівадія в терміновому порядку був відправлений вертоліт для перевезення хлопчика в центральну міську дитячу лікарню. Через велику втрату крові результати перших зроблених аналізів був гнітючі. Всі лікарі висловлювалися за ампутацію обох ніг. Змінити своєю волею рішення лікарів ми не могли. Ми тільки молилися Богу і просили влаштувати все так, щоб дитина не залишилася інвалідом.

На наше щастя, в операційну в цей день приїхав завідувач ортопедичного клінікою пан Г.П. і взяв на себе всю відповідальність за прийняття рішення та проведення операції. Саме цей хірург скасував рішення про ампутацію і, як нам повідомили пізніше, буквально бився за те, щоб зберегти ноги дитині і відстоював свою позицію всупереч думці всіх інших лікарів. В результаті ліву ногу хлопцеві зберегли повністю, а на правій ампутували тільки п’яту.

Після операції цілий місяць наш син перебував у реанімації в Афінській дитячої лікарні імені Аглаї Кір’яков. Багато лікарів, що брали участь в консиліумах, сумнівалися, що ноги в майбутньому вдасться зберегти. Побоювалися різних інфекцій та ускладнень. Почалася серія пластичних операцій в дитячій клініці «Свята Софія». Всі лікарі в один голос стверджували: ноги дитині залишили, але одна з них рухатися ніколи не буде, на ній не залишилося ні судин, ні нервових волокон, ні шкіри. Ноги залишаться назавжди млявими.

26 листопада 2005 року наш син вперше згадав ім’я свого, як він сказав, друга, якогось Луки.

Цей друг, за словами дитини, будив його після наркозу і говорив: «Костянтин, прокинься і йди до мами». Це повторювалося, за словами нашого сина, після кожної операції.
Ми думали, що мова йде про якогось конкретного лікаря, що працює в цій лікарні. Стали питати. Нам відповіли, що лікаря з таким ім’ям в лікарні немає. І ось, після чергової операції Костянтин сказав нам абсолютно конкретно: «Сьогодні я бачив Святого Луку». Ми запитали пластичного хірурга пана Н.П., що означають ці слова. Доктор з посмішкою дістав з кишені свого халата іконку із зображенням Святого Луки і сказав: «Ось про кого вам говорить весь час Костянтин. Цей святий дійсно є під час найскладніших операцій, на зразок тієї, що була у вашого сина ».

Треба зауважити, що про це святе ми раніше нічого не знали. За порадою нашого доктора ми прочитали книгу про святителя Луку Кримському. Побачивши у мене в руках книгу про Святого Луку, Костянтин показав на одну з фотографій і сказав: «Ось, мама, бачиш, це і є мій друг».

Чудесне видіння Святого Луки тривали. Було свято Торжества Православ’я. Нога нашого хлопчика почала вже діяти, і він міг навіть ворушити пальцями. Лікарі, бачачи процес відновлення, тільки руками розводили і говорили: «Так, у Костянтина є свій святий».

Святий Лука був нашій дитині кілька разів прямо в операційній (хлопчикові було зроблено в загальній складності понад 30 операцій різного ступеня складності). 27 березня святий в операційній з’явився в своєму архієрейському облаченні, поверх якого був накинутий медичний халат, і сказав: «Костянтин, ти молись, а я постараюся тебе вилікувати».

Психологи, які працювали в лікарні, намагалися підбадьорити Костянтина і говорили йому, що все лікування закінчиться добре, тільки в майбутньому він не зможе на велосипеді кататися, як всі інші діти. Однак Костянтин, виписавшись з лікарні, не тільки прекрасно став ходити і бігати, але успішно освоїв велосипед! Повне відновлення рухливості ніг – це справжнє диво!

Ми дуже швидко забули свою скорботу і всі свої переживання. Але чого варті наші переживання в порівнянні з тієї великої благодаттю Божою, настільки щедро вилилась на нас за молитвами Святого Луки.

М.Т., м Лівадія ».

3. «Я прийшов тебе прооперувати»

«15 січня 2006 року днем ​​абсолютно несподівано у мене сильно захворіло праве вухо. Один мій знайомий, дуже шанує Святого Луку, дав мені книгу з його життям. Перше, що спало мені на думку, це попросити святого мені допомогти, в душі я вірила, що це великий святий. Я поклала в вухо шматочок ватки, помазала вухо маслом від лампади, зверху доклала іконку Святого Луки і зав’язала голову хусткою.

З моєї родичкою матінкою А. ми стали думати, чи йти мені в чергову лікарню чи ні. Зрештою я вирішила нікуди не йти. Хоча розуміла, що сну у мене не буде від нестерпного болю. Однак незабаром я заснула. Уві сні мені є сам Архієпископ Лука в архієрейському облаченні. В руках у нього був якийсь медичний інструмент, схожий на довгу голку. Поруч з ним стояв А.П. – той мій друг, який подарував мені книгу про Святого Луки. Святий говорить мені.

«Я Святий Лука і прийшов тебе прооперувати. Не бійся, тобі боляче не буде».
А потім повертається до мого друга і каже: «Дивись, як я зараз зроблю операцію».

Він поставив трубку до мене в вухо. Я відчула як би прокол, але болю не було.

Прокинувшись вранці, я зрозуміла, що вухо у мене не болить. Ватка в вусі була вся просякнута гноєм. Я пішла до лор-лікаря пану А.Г. на огляд. Він підтвердив, що зроблений прокол барабанної перетинки і поставив діагноз – гостре запалення середнього вуха. «Пані моя, – запитав на закінчення лор-лікар, – а хто вас оперував? Хірург, який зробив хірургічне втручання, воістину високий майстер ». А я йому відповіла: «Доктор, бачу, у вас на столі ікони, ви віруюча людина, тому вам я розповім».

Я йому розповіла про те, що трапилося вночі, розповіла про Святого Луки і подарувала йому книгу з житієм Святого і його іконку.

Доктор погодився зі мною. Прописав антибіотики і додав – це щастя, що гній вийшов, інакше ви могли б позбутися слуху.

Через тиждень я знову прийшла до лікаря, і він повідомив мені, що я абсолютно здорова.

С.П. м Афіни ».

4. «Я прийшов на операцію»

«Мене звуть Марія К. В своєму листі я хотіла б висловити свою подяку Святому Луці за чудо мого духовного і фізичного зцілення.

У 2008 році мені необхідно було зробити хірургічну операцію по гінекології. Операцію повинні були зробити в лікарні імені Метаксаса в місті Пірей. У важких життєвих ситуаціях я завжди зверталася до Бога і до святих за допомогою. І все-таки віра моя була слабкою, я була так званим маловіром.

Три роки тому я прочитала книгу про Святого Луки. Мене буквально потрясла мученицька життя цієї людини і його подвиг лікаря. Коли я повинна була прийняти рішення про операцію, то сміливо звернулася з молитвою до Бога і до Святого Луки, просячи допомоги. Вперше в житті я повністю поклалася на волю Божу і сподівалася на допомогу Святого Луки. Напередодні операції я молилася Святому Луці так: «Святий Лука, я знаю, що ти допоможеш мені під час операції і підкажеш лікарю, як треба діяти. будь присутній на операції ». Вперше я відчувала, що можу просити про допомогу.

11 листопада 2008 року всі було готово до операції. Коли я була вже не операційному столі, у мене почалося сильне серцебиття. До мене підійшли лікар-анестезіолог і три медсестри. Бачачи моє сильне занепокоєння, доктор стала мене заспокоювати. В цю хвилину в операційну увійшов лікар в халаті хірурга. Він сів на край мого ліжка і став уважно на мене дивитися. Цей погляд я ніколи в житті не забуду. Я сказала собі: ось істинний лікар, який за мене дуже переживає і по-справжньому співчуває разом зі мною. Раптом я чую, як лікар-анестезіолог його питає: «А ви хто? На жаль, я вас не знаю ». Невідомий лікар їй відповів: «Я прийшов на операцію до цієї дівчини».

Через кілька хвилин анестезіолог знову поцікавилася: «Будь ласка, скажіть мені, хто ви?» У відповідь прозвучало: «Я на операцію до цієї дівчини». Тоді анестезіолог нахилилася до мене і тихо запитала: «Хто це? Ваш родич? Ви попросили його приїхати до вас на операцію? » «Ні, – відповіла я. – Я не знаю цю людину”. Тоді доктор знову заговорила: «Цю операцію буде проводити пан К.В. А ви тут навіщо? » І в третій раз була відповідь: «Я прийшов на операцію до цієї дівчини». Чи не відомий нам лікар ще щось тихо говорив, а потім пішов.

Я заспокоїлася, серце запрацювало нормально. Я пам’ятаю, що в книзі про Святого Луки наводилися такі його слова: «Людина перед операцією завжди боїться, він у відчаї, серце його розривається … Лікар повинен не тільки препаратами заспокоїти серце, але сам спробувати зняти у хворого страх і психологічне напруження …»

В той момент я і припустити не могла, що в операційну прийшов сам Святий Лука. Тим часом медсестри і анестезіолог прокоментували цю подію так: «Помилився, напевно. На іншу операцію, швидше за все, повинен був йти. Що ж це він так переплутав, не знав, в яку операційну йому йти? »

Моя операція пройшла успішно. Оперував мене лікар, розмовляючи з моїм чоловіком, сказав: «Знаєте, я зробив тисячі подібних гінекологічних операцій, але, запевняю вас, жодна з них не проходила так спокійно і легко. Руки ніби самі рухалися! »

На наступний день я попросила принести мені книгу про Святого Луки. Важко передати моє хвилювання, коли я зрозуміла, що приходив був того дня в операційну лікар як дві краплі води був схожий на Святого Луку під час перебування його лікарем лікарні в місті Переславль-Залеський в 1910 році. Допомога Святого Луки для мене мала більше духовне значення, ніж фізичне. Святий Лука буквально вирвав з мого серця скалку маловір’я, яка довгі роки мучила мене. Я зрозуміла, що чудо відбувається з людиною тільки тоді, коли він повністю віддає себе Богові.

«Святителю отче Луко, навчи нас любити Бога так, як ти ».

М.К., острів Закінф.

Це лише мала частина скоєних чудесних зцілень. Вони – підтвердження не тільки святості Святого Луки, а й доказ любові Господа, який навіть в наш час боговідступництва нас не залишає.

Його великі подвиги заради любові до Христа, його любов і смиренність, принесли йому великий духовний розвиток, і він сьогодні ширяє з ангелами і радіє, бо допомагає більшого кількість стражденних людей і що славиться ім’я Боже.

Сьогодні вже наш Святий поспішає до людей не тілесними своїми ногами, коли, задихаючись, він намагався встигнути до кожного хворого, щоб відслужити молебень і зцілити його, але тепер він літає, як ангел з одного краю світу до іншого і може встигати до всіх, хто з благоговінням закликає його допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept