16 вересня – свято Писидійської ікони Божої Матері: коли мироточить, дива і чому рука Богоматері незвична на іконі – про що просять і комусь допомагає?
16 вересня – свято Писидійської ікони Божої Матері: коли мироточить, дива і чому рука Богоматері незвична на іконі – про що просять і комусь допомагає?

16 вересня – свято Писидійської ікони Божої Матері: коли мироточить, дива і чому рука Богоматері незвична на іконі – про що просять і комусь допомагає?

16 вересня православні віруючі вшанують ікону Божої Матері «Писидійську», на якій зображено Богородицю з Богонемовлям. Історія її дуже цікава і почалася багато століть тому.

Історія ікони Божої Матері «Пісидійська»

Автор ікони та дата її написання залишаються загадкою, проте відомо, що свою популярність святий образ почав набирати з 6 століття. Ікону почитали у місті Созополь і всі віруючі в окрузі стікалися до неї, щоб отримати чудодійну силу.

Перша історія створеного дива оповідає про бездітну пару, в яку всі немовлята народжувалися мертвими. Подружжя було невтішне і звернулося до патріарха Константинополя Євтихію.

Святий створив для подружжя молитву і помазав їх оливою з хреста та Писидійської ікони, після чого жінка вдало завагітніла. Святий Євтихій наполіг, щоб дитину назвали Петром, оскільки народиться хлопчик. Так і сталося: на світ з’явився міцний, здоровий малюк, якого назвали Петром, а потім на світ з’явилася друга дитина, названа Іоанном.

Друга історія дива оповідає про Феодор Сікеот, який у 600 році прибув вклонитися іконі Богородиці. Він підніс їй молитву, простяг руки перед іконою і з руки Богоматері хлинув ялин з такою силою, що залив очі святого отця. Таким чином усі прихожани, які були присутні при тому, що сталося, зрозуміли, що перед ними Божий подвижник.

З того часу багато священнослужителів говорили про мироточення Писидійської ікони і про те, як ялин витікав з руки Пречистої Діви. Однак деякі люди сумнівалися в такому диві, тому на 7-му Вселенському соборі, завдяки настанові патріарха Германа, чудотворність Писидійської ікони Божої Матері була перевірена та офіційно визнана святою церквою.

Про що просять Писидійську ікону Божої Матері та кому вона допомагає?

Як і будь-якій іконі Богородиці, Писидійській іконі Божої Матері можна политися про будь-які блага, зокрема, про здоров’я, зцілення, щастя, процвітання. Особливо добре вона допомагає жінкам, які мріють завагітніти і народити здорового та міцного малюка. Також ікону просять про зцілення жіночих проблем зі здоров’ям, про благополуччя, удачу, щастя та здоров’я дітей, а також про прощення гріхів.

Звернутися до ікони можна через присвячену їй молитву або своїми словами, однак, важливо розуміти, що кожен рядок повинен йти від серця, бути сповнений щирості і добра, не нести зла будь-кому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept