“Зміцни мене, Діва Марія”: найсильніша ікона Божої Матері «Милостива»
“Зміцни мене, Діва Марія”: найсильніша ікона Божої Матері «Милостива»

“Зміцни мене, Діва Марія”: найсильніша ікона Божої Матері «Милостива»

Церковні свята є важливим часом для віруючих. 25 листопада вшановується ікона Божої Матері «Милостива». У храмах відбуваються урочисті богослужіння. Православні християни можуть помолитися у святині Божої Матері.

Написана ікона була святим апостолом та євангелістом Лукою. Називається вона також «Кіккіотиса», тобто «Яка перебуває в Кіккосі». Ікона отримала цю назву від гори Кіккос, що розташована на острові Кіпр.

У правителя Константинополя дочка хворіла серйозною хворобою, і з кожним днем ​​було все менше надій на зцілення. Тоді глава Кіпру відвідав царя. Виявилося, що йому було виявлено прохання привезти ікону в монастир на горі Кіккос. Імператор погодився, і улюблена дочка була зцілена. Однак після дива імператор вирішив почекати і не відправляти ікону. Але незабаром і сам захворів.

До нього уві сні прийшла Богоматір і просила його швидше стримати цю обіцянку відправити ікону. Тоді імператор зняв з ікони копію, а саму святиню він відправив до Кікського монастиря.

Ікона зберігається там і сьогодні. Допомагає ікона кожному, хто підносить молитви перед нею. А раз на рік святиню піднімають на найвищу точку гори і тоді звершують урочистий молебень. Тоді піднімають тонкий покров, що закриває ікону до половини. Але і тоді ченцям не дозволено пильно вдивлятися в образ Богоматері.

Віруючі моляться про народження дітей, зцілення від кровотечі, безплідності та інших недуг. Молитва Пресвятої Богородиці перед іконою Її, що називається «Милостива»:

О Пресвята і Преблагословенна Мати Господа, Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Милостива Богородице і Пріснодіво Маріє! Припадаючи до святої та чудотворної ікони Твоєї, смиренно молимося до Тебе, Благої та милосердної Заступниці нашої: вислухай голос грішних молінь наших, не зневаж зітхань від душі, побач скорботи і біди які прийшли до нас, і як велелюбна воістину Мати поспіши на поміч нам, сумним, що впали у велику кількість гріхів і повсякчас прогнівляємо Господа і Творця нашого, Його ж ублагай, Заступнице наша, щоб не погубив нас із беззаконнями нашими, але явив нам чоловіколюбно Свою милість.

Випроси нам, Владичице, у благості Його, тілесне здоров’я і душевне спасіння, благочестиве і мирне життя, землі родючість, добре поліття, дощі своєчасні і благословення згори на всі добрі справи та починання наші, і як у давнину зглянулась єси милостиво на смиренне славослів’я послушника афонського, що співав Тобі пісню хвалебну перед пречистою Твоєю іконою, і послала до нього Архангела Гавриїла навчити його співати пісню небесну, що нею славословлять Тебе ангели на небесах, так прийми милостиво і наше нині старанно принесене Тобі молитвослів’я, і принеси його Сину Твоєму і Богові, щоб милостивим був Він до нас грішних, і продовжив милість Свою всім, хто шанує Тебе і з вірою поклоняється святому образу Твоєму.

О Царице Всемилостива, Мати Божа Всеблага, простягни до Нього богоносні Твої руки, ними Його, як немовля носила Ти, і благай Його всіх нас спасти і визволитися від погибелі вічної. Покажи нам, Владичице, Твої щедроти: хворих зціли, скорботних утіш, тим що бідують допоможи, благо поспіши, щоб всім нам носити ярмо Христове в терпінні і смиренні, сподоби нас благочесно життя це земне закінчити, християнський непосоромний конець отримати, і Небесне Царство унаслідувати, материнським заступництвом Твоїм до народженого від Тебе Христа Бога нашого, Йому ж з безначальним Його Отцем і Пресвятим Духом, належить всяка слава, честь і поклоніння, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept