Сварки в родині: яку молитву потрібно читати, щоб настав лад?
Сварки в родині: яку молитву потрібно читати, щоб настав лад?

Сварки в родині: яку молитву потрібно читати, щоб настав лад?

Родині в Православ’ї відводиться досить вагоме місце. Не дарма сім’ю називають «малим храмом», а сімейне вогнище перебуває під постійним заступництвом Господа і святих.

На жаль, наш світ не ідеальний, і в наших сім’ях нерідко виникають розбіжності, непорозуміння, які стають причиною скандалів.

Нерідко можна зустріти ситуацію, коли в родині дружина систематично скандалить. Причин такої поведінки жінки може бути безліч. Однак, незважаючи на роздратування і образу, варто пам’ятати одне: родина – це не просто дві людини. Це союз двох близьких людей, що відповідають перед Всевишнім не тільки за себе, але і за своїх близьких, дітей.

Щоб уникнути непорозумінь і погасити назріваючі скандали, слід звернутися до допомоги молитви. Читати молитовні тексти можна перед образами різних святих:

біля ікони Богородиці «Пом’якшення злих сердець»;
у образу Ксенії Петербурзької, яка здавна вважається заступницею сімейного вогнища;
у лику святих Андріана і Наталії.

Допоможе привнести в сім’ю спокій і молитовне звернення до святих Февронії і Петру, що прожили в злагоді все своє довге життя і є покровителями сімейних пар.

До яких молитвам звернутися, щоб уникнути скандалів?
Остудити скандальну дружину і згладити конфліктну ситуацію допоможе звернення до Господа.

“Милосердний, милостивий Боже, наш любимий Отче! Ти по милостивій волі твоїй, Твоєму Божественному промислу поставив нас в стан святого шлюбу, щоб ми за встановленням Твоїм жили в ньому. Ми тішимося благословенням Твоїм, що його наказав словом Твоїм, яке говорить: що знайшов дружину, знайшов благо, і отримуй благословення від Господа.

Господи Боже! Зроби, щоб ми все життя жили один з одним в божественному страху Твоїм, бо блаженний Чоловік боїться Господа, міцно до Його заповідями.

Буде сильним насіння його на землі, рід праведних буде благословенний. Зроби, щоб найбільше любили слово Твоє, охоче слухали і вивчали його, щоб нам бути як дерево, посаджене при витоках вод, яке плід свій приносить свого часу і що листя не в’яне; бути як чоловікові, який у всьому, що він робить, встигає. Зроби також, щоб жили ми в мирі та злагоді, щоб в шлюбному стані нашому любили цнотливість і чесність, і не надходили супроти їх, щоб у домі нашому жив спокій і ми зберегли чесне ім’я.”

Далеко не завжди думки подружжя з певних питань збігаються. Це не страшно, якщо обоє з подружжя вміють знаходити компроміси і поступатися. Саме в цьому полягає секрет міцного шлюбу.

Вміючи приходити до спільного рішення і докладаючи зусиль до вирішення проблеми, не вдаючись до скандалів, подружжя показують приклад своїм дітям.

Трапляється, що один з подружжя проявляє невдоволення і гнів. У таких ситуаціях варто постаратися скоріше примиритися і звернутися до молитви. А щоб гнів скоріше залишив серця подружжя, варто помолитися біля ікони Божої Матері «Пом’якшення злих сердець»:

“Володарко Преблагословенна, візьми під Свій покров сім’ю мою. Всели в серця чоловіка мого і чад наших світ, любов і непрекословіе всьому доброму; Не допусти нікого з сім’ї моєї до розлуки і тяжкого розставання, до преждевременния і внезапния смерті без покаяння.

А будинок наш і всіх нас, що живуть в ньому, збережи від огненнаго запаленою, воровскаго нападу, усякого злого обставинах, разнаго страхування і диявольського мани. Та й ми купно і окремо, явно і потаємно будемо прославляти ім’я Твоє Святе завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків. Пресвятая Богородице, спаси нас! Амінь.”

Принесе мир в сім’ю і звернення до Ксенії Петербурзької з такою молитвою:

“О свята преподобна мати Ксенія. Під покpoвом Божим жила, ведена і укреплена Заступницею, голод і спрагу, холод і спеку, докори і гоніння зазнала, дар прозорливості і чудотворення від Бога отримала. Нині Свята Церква, мов пахощі цвіту, прославляє тебе. Перед образом Твоїм святим, який жвавіше тебе, справжньої з нами, молимося тобі: почуй прохання наші й принеси їх до Престолу Господа.

Випроси надію на тебе вічне спасіння, на благі справи і починання наші щедрі благословіння, від усяких бід і скорботи порятунок. Постань святими твоїми молитвами перед Всемилостивим Спасителем нашим і молися за нас, недостойних і грiшних. Допоможи, свята блаженна Ксеніє, немовлят в християнській вірі наставити, отроків у вірі, чесності, богобоязливості виховати і пошли їм успіхи в навчанні; недуги зціли, в сім’ю любов і злагоду ниспошли.

Ти наша надія і сподівання, тобі подяку підносимо і з тобою славимо Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.”

Як звернутися з молитвою правильно?
Щоб молитва була почута, перед молитвослів’ям слід очистити свої помисли від образ і постаратися відкинути дратівливість і гнів. Постарайтеся пробачити дружині (чоловікові) образи і попросити Господа про благополучне вирішення ситуації. По можливості потрібно попросити вибачення у тих, кого ви образили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept