Неспокійно чи важко на душі? Читайте ці молитви!
Неспокійно чи важко на душі? Читайте ці молитви!

Неспокійно чи важко на душі? Читайте ці молитви!

У кожного в житті трапляються моменти, коли абсолютно все перестає радувати, буває, навіть незалежно від того, чи є для цього вагома причина чи ні. Людям віруючим відомо, що смуток – один з гріхів земних, тому з ним варто боротися всілякими способами. Іноді в душі може оселитися безпричинний страх, погане передчуття.

Жити з такими відчуттями не просто шкідливо, а навіть може бути небезпечно, тому рятуватися слід будь-якими здоровими способами і як можна швидше. У православ’ї існують методи позбавлення від гнітючого настрою, і один з них – молитва.

Прічіною пригніченого душевного стану може бути все що завгодно, і сила цього стану може бути абсолютно різна. Іноді такий стан вимагає втручання інших людей. Можливо, буде потрібно приймати якісь лікарські засоби, що багато хто з тих, хто опинився в такому становищі, можуть сприймати категорично. Однак, це все ж крайні методи, і не на шкоду будуть спроби виправити все тієї ж молитвою.

Що також можна зробити для порятунку своїй душі:

Одягніть на шию хрестик, якщо ви досі не носили його.
Іноді навіть близьке оточення здатне помітити, як швидко змінюється людина після того, як одягає хрестик. При цьому вона сама здатна відчути захист і заспокоєння.

Намагайтеся тримати думки під контролем.
Якщо вас постійно мучить питання «За що мені все це?», То постарайтеся подумки перефразувати його в питання «Для чого мені це?». Відчуваєте різницю? Така постановка вже має на увазі якусь мету, яку слід подолати, випробування, послане долею, з якого необхідно винести урок.

Поговоріть з тим, кому найбільше довіряєте.
Іноді просто бесіди з близькою людиною, її щире розуміння, здатність вислухати і сказати, якщо потрібно, такі необхідні слова здатні творити чудеса з людиною.

Сходіть до церкви.
Поговоріть зі священиком. Він може порадити сповідатися і причаститися. Вислухайте священнослужителя і прийміть рішення самі. Що стосується сповіді, то відомі випадки, коли завдяки даному процесу зцілює не тільки душа, але й тіло звільнялося від старих недуг.

Моліться!

Існують різні молитви, мета яких – зцілити душу людини. Ви можете обрати абсолютно будь-яку, адже головна їхня сила криється в істинному розумінні сенсу сказаних слів – Господь неодмінно почує вас. Але краще за все впевніться в її справжності – це легко дізнатися, знайшовши її в православному молитовнику. Моліться так, як вам зручно і де зручно. Переважно робити це в церкві або храмі і перед образом, але також можна вдома перед іконою або ж закривши очі і подумки представляючи образ святого перед собою.

Скористайтеся святою водою!

Пийте її, поливайте на верхівку голови – вважається, що саме в цьому місці «сидять біси», гнітючі людину, а таким чином можна вигнати їх звідти. Якщо є така можливість, сходіть до місця священної купелі і пориньте три раз з головою в ній.

Молитва, коли погано на душі

Самий стандартний варіант молитви, як то кажуть, на всі випадки життя – це «Отче наш», а також «Ісусова молитва». Вони досить прості, і ви можете скористатися ними і навіть прочитати кілька разів поспіль, якщо від цих слів зможете відчути в собі віру у Всевишнього і в те, що Він дарує вам цілющу силу. А також у вас є можливість звернутися до тих святих, які мають силу допомогти саме у вашому випадку.

Молитви до Чесного Хреста:

“Нехай воскресне Бог і розвіються вороги Його, і нехай біжать від лиця Його всі ненависники Його. Як щезає дим, нехай щезнуть, як тане віск від лиця вогню, так нехай згинуть біси від лиця тих, хто любить Бога і хто осіняє себе хресним знаменням і в радості промовляє: радуйся, Пречесний і Животворчий Хресте Господній, що проганяєш бісів силою розп’ятого на тобі Господа нашого Ісуса Христа, що до пекла зійшов, і подолав силу диявола, і дарував нам тебе, Хрест Свій Чесний, на прогнання всякого супротивника. О Пречесний і Животворчий Хресте Господній, помагай мені зі Святою Владичицею Дівою Богородицею й зо всіма святими завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Захисти мене, Господи, силою Чесного і Животворчого Твого Хреста, і ним охорони мене від усякого зла.

Непереможна й незламна Божественна сило Чесного й Животворчого Хреста, не покинь нас грішних. Амінь.”

Молитва проти страху – «Живі допомоги»
Відомий факт, що під час війни багато солдатів вкладали до себе в кишеню листок з цією молитвою і йшли в бій, з якого поверталися без єдиного каліцтва.

“Хто живе надією на Всевишнього, той під покровою Бога Небесного спочиває. Каже він до Господа: «Ти моє пристановище і захист мій, Бог мій, і я надіюся на Нього». Він спасе тебе від сітки ловця і від пошести згубної. Плечима Своїми Він захистить тебе, і під тінню крил Його ти надійно спочиватимеш. Обороною тобі буде правда Його. Не побоїшся страху вночі, ані стріли, що летить удень. Ані пошести, що діє в темряві, ані напасти духа зла опівдні. Впаде коло тебе тисяча, і десять тисяч правобіч тебе, але до тебе не наблизиться. Тільки очима твоїми будеш дивитися і помсту над беззаконними бачити. Бо ти сказав: «Господь — надія моя», і Всевишнього ти обрав за оборонця собі. Отже, не прийде до тебе лихо, і пошесть не наблизиться до оселі твоєї. Бо Він ангелам Своїм звелить, щоб охороняли тебе на всіх стежках твоїх. На руках вони понесуть тебе, щоб нога твоя не спіткнулася об камінь. На гаспида й василиска ти наступатимеш і потопчеш лева й змія. Бо скаже Господь: «За те, що він надію поклав на Мене, Я визволю його і захищу його, бо він знає ім’я Моє. Буде кликати Мене, Я почую його; буду з ним у скрутний час, визволю його і прославлю його. Довгим життям обдарую його і дам йому спасіння Моє».”

Молитва про душевний спокій Оптинський старців
Ці молитовні тексти створювалися на протязі не одного століття і справді мають чудодійну цілющу для душі силу.

Інакше цю молитву називають «Дай мені розум і душевний спокій».

«Дай мені розум і душевний спокій зустріти все, що принесе мені цей день.
Дай мені цілком віддатися волі Твоїй святій.
На всяку годину цього дня у всьому настав і підтримай мене.
Які б я не отримував звістки протягом дня, навчи мене прийняти їх зі спокійною душею і твердим переконанням, що на все свята воля Твоя.
У всіх словах і справах моїх керуй моїми думками і почуттями.
У всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все послано Тобою.
Навчи мене прямо й розумно діяти з кожним членом сім’ї моєї, нікого не бентежачи і не засмучуючи.
Господи, дай мені силу перенести втому наступаючого дня і всі події протягом дня.
Керуй моєю волею і навчи мене молитися, вірити, сподіватися, терпіти, прощати і любити.
Амінь ».

Які святі допомагають у важкій життєвій ситуації?
Є кілька святих в православному християнстві, які покликані виконувати конкретну роль.

Коли на душі важко, то щоб стало легше, звертаються до таких святих:

в безвір’ї – до апостола Фоми або преподобному Павлу Препростому;
в тузі – до Великомучениці Варвари;
в зневірі – до святителя єпископу Воронезькому Тихону Задонському;
в неосяжній печалі – до страждальця Дмитра Солунського;
в розпачі – до святителя Іоанна Златоуста або преподобному Опанасу Афонському;
Молитву про спокій читають Іоанну Предтечі.

Також люди, що знаходяться у великій тузі і розпачі, можуть звернутися до Богородиці – Матері Господа нашого і його Покровительки. До неї ж звертаються з благаннями про дітей своїх.

За підтримкою багато також звертаються до святого Миколая Чудотворця.

Бувають випадки, коли людина підсвідомо може відчувати духовний зв’язок з образом святого, який навіть не має відношення до числа перерахованих вище. Якщо ви відчуваєте його, можете звернутися саме до нього з молитвою і проханнями про захист.

Навіть якщо ви просто хрещений, але не відвідуєте церковні служби і рідко молитися, такий метод боротьби з поганим душевним настроєм все одно може спрацювати. Адже в будь-який молитві найголовніше – слова, що йдуть від серця, з глибини вашої душі. Читайте такі молитви при будь-якій зручній можливості і стільки раз, скільки вам здасться потрібним, поки відчуваєте потребу говорити, поки не почнете відчувати, як гнітючий стан відступає. Будьте щирі, і Господь почує вас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept