Чи можна віддати дитині свій натільний хрестик?
Чи можна віддати дитині свій натільний хрестик?

Чи можна віддати дитині свій натільний хрестик?

Віруючі християни носять натільний хрестик, як доказ того, що вони належать до Церкви і бажають наблизитися до Бога, виконуючи його волю. Натільний хрестик вважають досить індивідуальною річчю, тому, якщо виникає питання, чи можна віддати його близькій людині або власній дитині, багато людей стикаються з різними сумнівами.

Багато людей хотіли б віддати свій натільний хрестик близькій людині або дитині, думаючи, що він буде оберегом для найріднішої людини, але сумніваються, чи варто це робити. Насправді, в тому, щоб віддати свій натільний хрестик іншій людині, нічого поганого немає, адже з цього приводу, православні священики говорять наступне:

віддати хрестик можна близькій людині, через нього дитині не передаються гріхи або доля людини, яку носила його раніше;
хрестик можна вважати засобом освячення та захисту для людини, тому віддавати його найближчим можна;
хрестик дарує людині Боже благословення, незалежно від того, був він куплений в магазині або отриманий від близької людини.

Чому у багатьох людей виникають сумніви?

Забобони наших предків часто були необгрунтованими і не мали реального ставлення до християнських традицій, а також вченням церкви. Раніше наші предки вважали, що якщо передати свій натільний хрестик близькій людині або дитині, то разом з ним, до людини перейдуть гріхи родича або новий власник хрестика навіть може повторити долю своїх близьких людей. Насправді, такі уявлення наших предків не мають ніякого стосунку до реальності, тому боятися передати свої гріхи або долю дитині разом з хрестиком явно не варто.

Для віруючої людини, хрестик є великою святинею і знаком перемоги Ісуса над злом, але ніяк не предметом, що нагромаджує чужу енергію і гріхи, а також передає їх іншим. Отримавши хрестик від батьків, потрібно носити його з вірою, намагаючись кожного дня наближатися до Бога через виконання Його закону, адже тільки тоді хрестик не буде простою ювелірною прикрасою, а стане надійним оберегом і символом прагнень людини бути завжди з Богом.

Якщо хтось хоче віддати свій хрестик дитині, варто відкинути всі сумніви і з щирим серцем подарувати його, розуміючи, що натільний хрестик буде нагадувати людині про необхідність тісного зв’язку з Богом і величезної любові Господа до кожного творіння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept