Чому Господь посилає труднощі?
Чому Господь посилає труднощі?

Чому Господь посилає труднощі?

Стикатися з різного роду проблемами доводиться кожному з нас. Однак кожен ставиться до них по-різному. Одних виникаючі проблеми вводять в стан пригніченості, інші, долаючи труднощі, лише стають сильнішими, відкриваючи для себе нові можливості. Нерідко зіткнувшись з життєвими труднощами, ми акцентуємо свою увагу на негативних сторонах проблем, не замислюючись, що її рішення може нести благо людині. Слід пам’ятати, що наше життя – випробування, пройти яке повинен кожен.

Господь через труднощі направляє нас на вірний шлях
Часто проблема, здається нам неймовірно складною в результаті її вирішення відкриває нам нову перспективу: хорошу роботу, більш сприятливі умови життя. Долаючи труднощі, ми отримуємо можливість змінити ситуацію на краще, а сама проблема перетворюється на своєрідний покажчик, спрямовує нас в потрібну сторону.

«Так радійте цьому, навіть якщо тепер і доводиться, зовсім ненадовго, посумувати від різних випробувань. Адже і золото закаляють вогнем, хоча вогонь може його і зруйнувати, а ваша віра цінніше золота, і істинність її повинна бути випробувана і доведена, щоб отримати похвалу, славу і честь в День, коли явить себе Ісус Христос» Петра 1: 6-7

Наш світ далекий від досконалості і нашою метою в ньому є зовсім не позбавлене турбот існування. Посилаючи нам випробування, Господь дає нам можливість стати сильнішими. Не пізнавши труднощів, людина не зможе в повній мірі оцінити даровані їй блага.

Бог посилає нам труднощі, щоб уберегти від здійснення помилок.
Найчастіше найбільш пам’ятними і приносячими користь є уроки, які добуваються нами з випробувань, невдач і болю. Нам дано бачити тільки саму проблему і відчувати почуття з нею пов’язані. Господь же бачить більше і знає, що саме є для людини кращим. Посилаючи нам чергове випробування, Бог не дає нам помилитися, даючи можливість знайти безцінний досвід.

«Господь не допустить випробувань, які були б вам не під силу, і до того ж у будь-якому випробуванні Він дасть і вихід з нього, і сили для його подолання» (1 Коринтян 10:13)

Змушуючи нас пройти через труднощі, Господь відкриває нам і шляхи виходу зі складної ситуації.

Часом труднощі можуть обернутися справжнім благом, не давши здійснитися небезпечним для людини подій. Нерідко, щоб врятувати людину від нещастя, Бог посилає йому менші негаразди. Тому зіткнувшись з проблемою, задумайтеся. Можливо, Господь, таким чином, огородив вас від більшої біди. Ухвалення випробування, подолання труднощів принесе вам нагороду і зробить ближче до Бога.

Труднощі, послані Богом, роблять нас краще
Як і наш світ, ми теж недосконалі. Але будучи творінням Господа, людина повинна намагатися стати краще. Саме різні труднощі, що зустрічаються нами на життєвому шляху, змушують нас оцінити добро і виховують в нас кращі якості. Господь бажає бачити людину досконалою і закаляє її труднощами. У підсумку, кожна наступна проблема загартовує нас, робить більш витривалою, дає досвід і мудрість.

«Брати мої, коли на вашу долю випадають різні випробування, вважайте це великою радістю. Адже ви знаєте, що випробування, яким піддається ваша віра, виробляють у вас стійкість. А стійкість повинна привести до досягнення мети, до того, щоб ви стали зрілими і досконалими і щоб не було у вас ніяких недоліків … Щаслива людина, який стійко переносить випробування, тому що вона, витримавши їх, отримає вінок життя, обіцяний Богом тим, хто його любить »(Якова 1: 2-4, 12).

Як витерпіти ці випробування?

Дуже складно шукати в собі смирення, коли випробування сипляться на голову одне за іншим. Боротися з цим найлегше, якщо регулярно відвідувати церкву і сповідатися. Також можна знайти підтримки у батюшки. І пам’ятайте про те, що близькі теж можуть надати вам посильну підтримку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept