Як Ісус Христос нагодував 5000 чоловік 5 хлібинами і 2 рибинами?
Як Ісус Христос нагодував 5000 чоловік 5 хлібинами і 2 рибинами?

Як Ісус Христос нагодував 5000 чоловік 5 хлібинами і 2 рибинами?

У Новому Завіті можна прочитати багато про життя Ісуса Христа і його чудеса, яким дивувався народ, але далеко не всі люди в це вірять і, не всі розуміють, як може статися те чи інше диво. Наприклад, багато людей часто задаються питанням, як Ісус зміг нагодувати 5 тисяч людей 5 хлібинамиі 2 рибинами, якщо розділити таку невелику кількість їжі на стільки людина фактично нереально. Багато думаю, що, використовуючи Божественну силу, Ісус створив їжу фактично ні з чого, тому хотіли б мати більш чітке уявлення про те, як же все було насправді.

За період Свого земного життя, Ісус Христос зробив дійсно дуже багато великих чудес і, одним з них стало саме насичення п’яти тисяч людей двома рибами і п’ятьма хлібинами. Оскільки згадка про це диво є в усіх чотирьох Євангеліях, варто відзначити, що його роль дійсно є дуже важливою. Ця подія відбулася саме в той час, коли люди були в очікуванні свого Спасителя і вірили, що Він зможе дати їм нову манну небесну. Ісус учинив диво, що мало дуже глибоке символічне значення, оскільки вказувало народу на майбутнє Таїнство Євхаристії, встановлене Господом на Таємній вечері.

Оскільки в день здійснення дива, Ісус навчав людей до пізнього вечора і було вже пізно йти в місто, щоб поїсти, Він сказав Своїм учням, що потрібно нагодувати народ, але ті повної мірою не розуміли, як Він це збирається зробити, маючи вкрай мало їжі . Коли ж Ісус узяв в руки хліб і рибу, то Він благословив цю їжу, підніс руки до неба і просто розламав її, а учні роздавали їжу людям. Ось цей момент і став для багатьох незрозумілим, оскільки часто люди задаються питанням, чи хотів Ісус цим вчинком показати Своє Божественне походження або створити Собі славу, а також, чому таких чудес немає і в наші дні.

У день, коли Ісус створив вищеописане диво, Він повів своїх учнів і послідовників в пустелю невипадково, оскільки чітко розумів, що там вони собі їжі знайти не зможуть. Саме перебуваючи в пустелі, люди повірили в це диво, оскільки тут не могло бути ніякого підступу, адже учням Спасителя не було куди побігти і купити їжі. Нагодувавши безліч людей мінімальною кількістю їжі, Ісус дійсно показав, що Він має божественне походження і може створити їжу для голодних також, як Його Батько зміг створити небо, землю і все, що на них знаходиться.

У цій чудовій історії є ще один цікавий момент, який вказує на те, що матеріальне не є головним. Оскільки учнів Спасителя було багато, а з собою вони взяли малу кількість їжі, це допомогло показати іншим, що їжа і матеріальне не є головним, основне – це турбота про свою душу.

Якщо докладніше говорити про те, який сенс має чудо Христа і що Він хотів показати цим вчинком, то тут варто відзначити такі важливі моменти:

чудеса Господні є реальністю і для тих, хто щиро вірить, вони трапляються;
наш Спаситель дійсно є Сином Божим і прийшов, щоб показати всім істинний шлях порятунку;
проповіді Господа і Його вчення про Небесне Царство – це не порожні слова, адже все доведено на ділі реальними чудесами і вчинками;
весь величезний світ і все що в ньому є дійсно були створені Богом;
навіть якщо навколо немає нічого, Господь може задовольнити голод і спрагу людини, а також дати кожному набагато більше, ніж вона розраховує.

Це чудо в черговий раз підтверджує, що саме Господь дає людині все необхідне для його життя, тому людині не варто надмірно метушитися через земні проблеми, а потрібно шукати, в першу чергу, контакту з Господом, дотримуючись його заповіді.

Чудо Ісуса Христа чітко показує, що Господь піклується про кожнє Своє творіння і бажає, щоб у людини було все добре, але людині потрібно йти за Ним і виконувати заповіді, щоб завжди перебувати під захистом Всевишнього. Це чудо ще раз довело людству, що Господь має владу над морем і землею, тому є Творцем цього світу. Дійсно, умови, в яких Ісус нагодував голодних людей, дозволили їм повірити, що сталося справжнє диво і стати ближче до Бога. Так, Ісус зробив ще дуже багато чудес і кожне з них доводило, що Він є Господь, якому варто повністю довіритися, щоб знайти мирне і щасливе життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept