Ісус Христос – Бог чи Син Божий?
Ісус Христос – Бог чи Син Божий?

Ісус Христос – Бог чи Син Божий?

Людина, яка шукає шлях до Бога, намагається пізнати істини віри і стати більш досконалою, часто шукає відповіді на питання, що є досить складними та актуальними. Одним з таких питань можна назвати і питання про те, чи є Ісус Христос Богом або просто Божим Сином. Так, християни добре знають про Святу Трійцю, про єдність трьох Осіб: Бог Отець, Син і Дух Святий, але від цього питань не стає менше, а скоріше навіть більше, тому варто спробувати дати на них гідну відповідь.

Ще в Старому Завіті можна зустріти словосполучення «Божий Син», також синами і дочками Господа називають всіх вірних йому людей. Ісус є Божим Сином в єдиному і унікальному сенсі, тому в багатьох частинах Біблії можна прочитати про те, що є Він Єдинородним. Якщо людина є Божим сином через те, що є творінням рук Його, то Ісус за своєю природою не є творінням Господа. Ісус є Богом за своєю природою, він є єдиносущним Творця і знаходиться на Його боці.

Понад дві тисячі років тому, в наш світ прийшов Творець всього живого в особі Ісуса, що й допомогло йому стати ближче до кожного Свого творіння, з’єднавшись з ним. Ісус – це одночасно Бог і Син, тобто, Він є однією з іпостасей нероздільної Святої Трійці. Ще в Старому Завіті можна знайти згадки про те, що Син походить від Отця і є з ним єдиним цілим. Вірші про рівність Сина і Отця можна знайти і в текстах Євангелія, ще можна знайти про те, що Ісус є співучасником Божого промислу.

На божественну природу Ісуса Христа вказувало і те, що Він мав владу прощати гріхи людям на землі, а така влада є лише у Бога.

Ще варто звернути увагу на те, що Христос називав Себе одночасно Сином Божим і людським оскільки був Він Богом і людиною одночасно. Христос народився в образі людини і відрізнявся від звичайних людей тільки тим, що був Він повністю безгрішним. Ісус став людиною, але при цьому він не припинив бути Богом, а його людської і божественне єство стали нерозлучними.

Чому Бог став людиною і втілився від Діви Марії?
Втілення Ісуса Христа від Діви Марії – це перший крок до того, щоб врятувати людство від гріхів і вічної погибелі. Він побажав стати ближче до людей, показавши їм Власним прикладом, що можна вести безгрішне життя, тим самим наблизившись до Господа. Христос прийшов у цей світ, щоб не тільки вчити словами, а й наочним прикладом показав, як можна і потрібно жити.

Що говорить Церква про Божественну природу Ісуса Христа?

На 4 Вселенському Соборі, що відбувся в 451 році, було прийнято догмат про те, що в Ісусі Христі з’єднується людська і Божественна природа. У цьому догматі написано, що по Божественній і по людській природі Ісус є досконалим, Він є істинним Богом і істинною Людиною одночасно. Ще церква говорить про те, що Ісус був народжений, як людина, заради виконання місії порятунку всього людства, з Богом-Отцем Він є нерозлучним, а властивості Божественної і людської природи Ісуса з’єднуються в одній особі. Також на Божественне походження Ісуса вказують і слова Символу віри, який добре знає кожен християнин. Остаточна версія цієї молитви була затверджена в 381 році.

Так, тема про божественність Ісуса Христа і Його людській природі є складною, але зрозуміти її можна, якщо заглибитися в усі деталі, в черговий раз переконавшись, що Бог любить кожну людину, роблячи все можливе для реалізації плану порятунку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept