«Бог завжди тобі посміхається»
«Бог завжди тобі посміхається»

«Бог завжди тобі посміхається»

Бог посміхається сонячним світлом, сяйвом місяця, поглядом твоєї дитини, зморшками твоєї бабусі, ароматом маминого частування, теплом грубуватих батьківських рук, мелодією вуличного оркестру …

Апостол Павло говорить в своєму першому Посланні до Солунян: «Завжди радійте. Моліться без перерви. За все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі »(1 Сол. 16-18). Ось чого хоче від нас Господь – щоб так ми жили: радісно, ​​з молитвою і вдячністю до всіх. І завдяки одному з’являється інше. Усе взаємопов’язано: радість, молитва, подяка.

Тебе лають? Посміхнися у відповідь. Косо дивляться? А ти – поглянь ласкаво. Сталося спокуса? Встань смиренно на коліна перед іконами і віддайся волі Божої …

Все йде не так, як хотілося б? Подякуй за те хороше, що є. Адже ми так рідко це цінуємо!

Не занурюйся в переживання, не копайся в негативи, не зациклюйся на помилках, а постарайся витягти з них користь, зробити потрібні висновки і виправити ситуацію.
Не потрібно при цьому думати, ніби ми, християни, – якісь мрійники, що витають в хмарах. Зовсім ні. Ми – оптимісти-реалісти. Християнин дуже тверезо дивиться на життя – але сподівається на Бога. Адже ми не розраховуємо жити на цій землі вічно – тому не зациклюємось на скорботах, малодушності, егоїзмі, зради, зрадництво і інші неприємності.

Ми радіємо, тому що за темрявою, так лякає сучасний світ і що заважає радіти життю, бачимо Сонце правди і Світло вічного.

І неможливо не посміхатися, неможливо позбавити серце радості, коли серед монотонної повсякденності відчуваєш Христа.

Без Бога життя стає нестерпним. Все важко і безрадісно без Христа, ніщо не надихає і не заспокоює.

Без Бога немає сенсу. Навіть якщо людині часом здається, ніби вона щаслива, це відчуття триває недовго, тому що життя повне тривог, хвилювань, зневіри і смутку. Проте все міняється, коли Господь осяває твоє життя Своєю посмішкою – як Друг, Брат, Спаситель і Визволитель. Бог тобі посміхається – хіба може бути щось прекрасніше і радіснішим?

Бог посміхається сонячним світлом, сяйвом місяця, поглядом твоєї дитини, зморшками твоєї бабусі, ароматом маминого частування, теплом грубуватих батьківських рук, мелодією вуличного оркестру, ніжним сміхом коханої дівчини або кращого друга, красою польової квітки, звуками лісу або, навпаки, великого міста, мощами святих, іконописними ликами, церковними Таїнствами, сльозами розчулення перед Чашею.

І ти – посміхнися Богу у відповідь. Посміхнися Йому!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept