Лікує душу й тіло: могутня молитва Серафима Саровського про зцілення
Лікує душу й тіло: могутня молитва Серафима Саровського про зцілення

Лікує душу й тіло: могутня молитва Серафима Саровського про зцілення

«У мимовільних хворобах прихована милість Божа» – (Амвросій Оптинський).

Що може бути болісніше серцю людському, ніж біль і страждання важко хворих. Іноді скорботу у вигляді тілесного недуги дається для очищення душі. Деякі стійко переносять муки при тілесних хворобах. Таким був праведний Іов Багатостраждальний, який без нарікання терпів муки від прокази. Прості ж смертні чекають допомоги від небесних покровителів і поспішають з благанням до сповідників Божим, таким як прп. Серафим Саровський. Він був прозорливим, бачив серце людини і міг вилікувати як тілесні, так і духовні хвороби.

Особистість преподобного Серафима викликає повагу. Молитва преподобного Серафима Саровського сильна тому, що цей священнослужитель був обраним Господом, щоб дарувати полегшення стражденним:

  • хворим;
  • зневіреним;
  • заблукавшим.

Його душа, наповнена світлою вірою, була цілком віддана у владу Творця. І тому Серафим став одним з помічників Великого Вчителя. Господь обрав його для всеблагої місії – допомоги в подоланні недуг, фізичному і духовному зціленні. І Серафим впорався з цим завданням, виправдавши довіру.

Як молитися про одужання?
Можна молитовно просити за недужого в храмі перед зображенням батюшки, а можна келійно (в будинку). Божий угодник Серафим дуже любив молитву творити у своїй пустельній келії. Головне пам’ятати, що молитва – це душевна розмова, тому і творити її треба сердечно, щиро, від усієї душі і обов’язково з надією і вірою на лікування.

«Не забувайте, що не в словах сила, а в думці і почуття» (Феофан Затворник).
Крім келійною молитви (домашньої) необхідна участь в Таїнствах (Соборування, Сповідь, Причастя), можна подавати записки на обідню і замовляти молебні за здоров’я для соборної молитви.

Після тихої смерті старця чудотворення не припинилися. Одних зціляв в сновидіннях, іншим допомагала чудодійна вода з його джерела, третім – цілюща земля з могили.

До сих пір Серафимо – Дивіївський літопис зберіг історії про чудеса зцілення, які тривають і сьогодні.

Зцілення Миколи Мотовілова

Коли Мотовілов приїхав в Саров, стан його здоров’я було найгіршим. Ноги були знерухомлені, спину мучили пролежні, його несли п’ять чоловік, підтримуючи голову. Саровський праведник говорив, якщо у хворому є віра, то він вже майже здоровий. Старець Серафим допоміг Миколі піднятися і велів йти. Подія це сталося 5 вересня 1831 року.

Чудо, яке сталося по молитві про зцілення Серафима Саровського, Мотовілов осознав не відразу, він боявся йти, сперечався з батюшкою. Що жили там старці, ігумен Нифонт і прочани почули про чудесне зцілення, і вийшли їх зустрічати, при цьому славлячи Господа.

Історія зцілення Олени Комаровської

Олена не відрізнялася міцним здоров’ям, мучила гіпертонія і підвищений цукор в крові. Тому коли вона завагітніла втретє, лікар, щоб уникнути серйозних наслідків, пропонував перервати вагітність. Самопочуття Олени було неважливим, мучила депресія, і з’їдав відчай. Тому вони з чоловіком поїхали в Дивєєво.

Спокійно добралися до обителі, приспіли до Преображення Господнього. Олена поринала в джерела, молилася разом з чоловіком біля мощей старця, причащалася. Відчувала себе абсолютно здоровою і не згадувала про нездужання після повернення додому. Щотижня їздила на причащання Святих Тайн Христових, молилася. У призначений термін народилася здоровенька дівчинка, пологи пройшли без ускладнень. Олена впевнена, що диво сталося по молитві Серафима Саровського про зцілення, батюшка вчасно прийшов на підмогу.

Молитви преподобному Серафиму Саровскому Чудотворцеві:

“О предивний отче Серафиме, великий Саровський чудотворцю, всім, хто до тебе звертається, скоропослушний помічнику! У дні земного тво­го життя ніхто від тебе без нічого і непочутим не відходив, але для всіх був солодким вигляд лиця твого і благопривітним голос слів твоїх. До цього ж ти мав великий дар лікування немічних душ, дар зцілення, дар прозріння.

Коли ж покликав тебе Бог від земних трудів до Небес­ного упокоєння, любов твоя до нас ніколи не переставала, і неможливо перелічити чудеса твої, що примножилися, як зірки Небесні: ось бо ти являєшся людям Божим усіх країв землі нашої і даруєш їм зцілення. Тому ми взиваємо до тебе: о претихий і лагідний угоднику Божий, сміливий перед Ним молитвенику, що ніколи не відганяєш тих, хто закликає, піднеси за нас благомогутню твою молитву до Господа сил, щоб Він дарував нам усе благоподібне для цього жит­тя і все, що корисне для душевного спасіння, щоб Він оберігав нас від гріховних падінь і істин­ного покаяння навчив нас, щоб нам безпереш­кодно ввійти в Небесне Царство, де ти нині у незаходимій славі сяєш, і там оспівувати з усі­ма святими Живоначальну Тройцю до кінця віків. Амінь.”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept