Чому Бог не чує мою молитву?
Чому Бог не чує мою молитву?

Чому Бог не чує мою молитву?

Коли ти говориш з Богом, Він тебе чує? Коли просиш чогось, Він дає тобі? Бог не завжди мене чує. Іноді я думаю, що Він і зовсім не відгукується на мій поклик, на мій голос, на мою молитву. Ми Його молимо, стоїмо в церкви, однак щось не відчувається, щоб ми отримували те, чого просимо в молитві.

Давайте ж подивимося, в чому причина цього і чому Бог не чує, коли ми щось говоримо Йому. Чому, коли ми направляємо Йому своє прохання, свою благання, Христос не дає нам бажаного? Що зробити, як встати перед Ним, як до Нього приступити, якою є та передумова, яка зробить здійсненною нашу молитву, наше прохання, наше сильне бажання?

Як зробити, щоб наша молитва про ближніх була почута?

Варто пригадати розповідь з Євангелія від Матвія – випадок з хананеянки, він точно описує ситуацію нинішнього батька, який молиться про свою дитину. Якщо запитати у більшості батьків, чого вони хочуть, то у всіх одна благання – благання про дитину: щоб вона одужав, нормально розвивалася, добре себе вела, була розумною, щоб вона виправився, повернулася додому, пішла з поганої компанії … Батьки, які мають в серце цей біль, хочуть, щоб їх молитва – і найбільше молитва про дитину – була почута і щоб Бог відгукнувся.

Вважаю, ця жінка, хананеянка, відкриє нам кілька таємниць. Нагадаю вам цей випадок:

І ото одна жінка хананеянки, вийшовши з тих місць, кричала Йому: помилуй мене, Господи, Сину Давидів, дочка моя жорстоко біснується. Але Він не відповідав їй ні слова. Тоді учні Його, підійшовши, благали Його: Відпусти її, бо кричить услід за нами. Він же сказав у відповідь: Я посланий тільки до овечок загинувших дому Ізраїлевого. А вона, підійшовши, вклонилася Йому і сказала: Господи, допоможи мені. Він же сказав: Не годиться взяти хліб у дітей і кинути щенятам. Вона сказала: так, Господи! Але навіть щенята їдять крихти, що спадають зі столу їхніх панів. Тоді Ісус сказав їй у відповідь: О жінко велика віра твоя; нехай буде тобі, як ти хочеш. І зцілилася дочка її в той час (Мф. 15: 22-28).

У цієї жінки була проблема з дитиною – в ній був біс. Однак чи не є бісом будь-яка людська пристрасть? Може, твоя дитина і не такий біс, як у неї, але вона може пити. А хіба це не біс пияцтва? Або грати в азартні ігри, постійно робити ставки – все це нездорові, бісівські справи. Іншими словами, ця його залежність, ця пристрасть є бісівською, чи не так?

І поки ця жінка волала, Господь нічого їй не відповідав. Нічого. Мовчання! Небо замкнено. Терзаючись від болю людина говорить Богу, а Він – нічого, не відповідає! Учні Господа йдуть і кажуть Йому: «Відпусти її, бо кричить услід за нами! Зроби, що вона хоче, і нехай піде звідси, адже вона кричить, йде за нами і піднімає крик».

Однак не будемо зупинятися на цьому випадку, а візьмемо звідси тільки привід.

Господь говорить: «Я не прийшов, щоб займатися всіма людьми, Я посланий тільки до овечок загинувшиих, до дому Ізраїлевого, до тих, хто є ізраїльтянами».

Хананеянка чує ці образливі, бентежать слова, як якщо б Господь сказав їй: «Не сподівайся, Я тут знаходжуся не для тебе, Я для інших здійснюю чудеса». Але, незважаючи на це, вона, підійшовши, вклонилася Йому і сказала: Господи, допоможи мені.

Господь їй не відповідає і відкидає її, Він її ображає і, здавалося б, залишає без надії. Він їй каже: «Подивися, Не годиться взяти хліб у дітей і віддати його собакам, віддати їжу Моїх дітей якимось бродячим собакам. Так не піде, так не вийде. Я не можу цього зробити – займатися тобою ».

Він її відштовхує, а вона хапається за ці Його слова і знову звертає їх у молитву. Замість того щоб впасти у відчай, вона відповідає: «Так, Господи, це так і є, як Ти сказав. Я не заперечую, я не заперечую того, що Ти говориш, Ти маєш на це право. Я зрозуміла, що Ти говориш. Ти назвав мене собакою – добре, я приймаю це: так, я собака, бездомна собака, мене треба викинути геть, як ти сказав, мене треба зневажати, і нехай буде так ». Але потім каже: «Однак і собакам на вулиці ні-ні та й перепадає якась крихта. Так дай же Ти і мені хоч якусь крихту. Крихітку! Я не прошу хорошої їжі, її Ти віддаси Своїм дітям, Ти дай мені крихт, що падають зі столу господарів ».

І тоді Господь прихиляється до неї. Цей Бог, Який не потребує ні в чому, Вседержитель, Який робить, що забажає, Якому підкоряється все, – і ось зараз Він, робить що хоче, виконує бажання цієї жінки. Той, Хто кориться все, кориться Сам, Він, Господь наш Ісус Христос, кориться цій жінці. І йдеться в Євангелії, що зцілилася дочка її з того часу.  

А тепер порівняй своє життя, свою проблему і благання цієї жінки, зістав їх і скажи: «Багато в чому ми з нею схожі, а багато в чому ні. І я йду до Бога назустріч, і я йду на те, щоб зробити щось, однак в моєму житті ще немає цієї чудової фрази, я не можу вимовити її. Яку ж? Ту саму, що в той час дочка її … Іншими словами, щоб я теж сказав: “помолився я про свою дитину, і вона видужала! Як чудово! Моя дитина повернулася додому, вона кинула наркотики, створила хорошу сім’ю і перестала пропадати невідомо де”.

Так ось, у нас немає такого розвитку справ. Ми десь втрачаємо напрямок нашої молитви, десь все псується. Як же нам підступитися до Христа, як Його прихилити, як до Нього правильно наблизитися, щоб сталося те, про що ми Його молимо, щоб сталося диво? Де переривається наш зв’язок з Богом, де ми помиляємося?

Давайте трохи зупинимося і задумаємося. Чому Бог не чує нашу молитву?

Перше дуже важлива умова того, щоб була почута твоя молитва про дитину, чоловіка або дружину, – це безнадія. Коли ти перестанеш сподіватися на свої гроші, розум, красу, можливості, на свої права, коли «засмучуються» у всьому цьому, думаю, тоді твоя молитва до Бога почне відбуватися належним чином, і, думаю, що втративші цю надію люди мають найкращу молитвою. Тому що вони волають відчайдушно, вони втратили все, у них немає ніякої надії. Втративши цю надію починає сподіватися на щось інше.

І коли ти скажеш: “У мене немає надії!” – тоді і починаєш сподіватися на Бога. Тоді настає час Бога
Тому потрібно, щоб ти відсік будь-якої надії на цій землі і казав собі: «Все, кінець! Один тільки Бог може допомогти мені, я дійшов до самого краю, до краю прірви, я в повному розпачі!»

Постався правильно до свого розпачу: перетвори його в розворот до Бога

Якщо ти правильно поставишся до цього розпачу, до цієї безнадійності, якщо побачиш її добрим оком і не потонеш в своєму его, свїй депресії, зневірі, розпачі, а перетвориш це в розворот до Бога, в точку приземлення до Христа, в знак богоявлення, щоб відчути Христовий дотик саме зараз, коли ти на краю прірви, не покласти на себе хрест, а відчути, що ти окрилений і починаєш приземлятися, замість того щоб бовтатися над прірвою, – це найкращий момент в молитві. Найкраще молиться людина, яка сповнена болю і втратила надію. Їй легше говорити з Богом і бути почутою.

Отже, щоб була почута наша молитва, перше, що потрібно, – це не покладати свою надію на що б то не було в світі цьому. Тому ніколи не йдіть проповідувати такій людині, який знаходить розраду в своєму багатстві, хто уявляє про себе, ніби він великий, високо думає про себе. Ця людина самовпевнена, вона схильна виправдовувати себе, вона добре відчуває себе сам по собі і тому нізвідки більше не може почати шукати допомоги. Або може, але в усьому хоче бути сам. «У всьому сам, – каже він, – якщо щось трапиться, покладу його в лікарню, у мене ж є гроші».

Багато людей втрачають надію і хочуть кудись звернутися, але не звертаються до належної Особистості. Треба зрозуміти це і звернутися: «Господи, помилуй». Ти не просто кличеш, не просто кричиш, а волаєш до Христа. Ти розумієш це? До Христа. Нікуди більше.

Ти ходиш до різних магам, я і про це чув від настраждалися матерів, вони мені говорили це. У хвилини довіри і одкровення серця багато говорять мені це: «Куди я тільки не ходив», – до божествам і бісам, і це в буквальному сенсі. Коли ти ходиш до медіумів, магам, ворожкам, і туди, і сюди, аби знайти хоч якусь надію, повірити в щось, попросити допомоги …

А ти говорив це: “Ісусе, тільки Ти!”?
Дивись, перше ти вже зробив – втратив надію, однак другої справи не так. Ти не шукаєш допомоги там, де вона є, ти шукаєш її в засмічених джерелах, в такому місці, де тобі допомогти не можуть. Ти не йдеш до Христа. А подумай, адже в той час перед дружиною-хананеянки були і апостоли, може, були й інші законники, і інші люди, важливі, хороші, розумні, здібні, благодатні, що володіють різними талантами світу цього. Але куди спрямувала свій погляд ця жінка? Куди? Говорила вона з ким-небудь з апостолів? Звернулася чи до людей? Ні, вона обійшла всіх: «Пропустіть мене!» Ось святий апостол Фома, ось святий апостол Андрій, святий апостол … «Пропустіть, прошу вас, пропустіть мене!» – “Куди ти?” – «Я йду до Господа. Тільки Він мені потрібен, тільки Він дасть мені те, чого я хочу! Я прибіжу, поклонюся Ісусові і скажу: “Господи, тільки Ти! Один тільки Ти! “»

А ти говорив це? «Ісусе, тільки Ти! Якщо Ти тільки скажеш, щоб сталося диво в моєму житті, якщо торкнешся душі моєї дитини (чоловіка, друга, брата, сусіда, батька). Якщо тільки Ти, Ти … я не сподіваюся на людей … »

Люди це люди, і вони добре роблять, що не впадають у відчай, добре роблять, що ні зраджують нас, але люди не дадуть тобі того, чого ти хочеш, тому що те, чого ти хочеш, це дуже велике, дуже важливо, це величезне і необмежене. Ти хочеш досконалого, але людина цим не володіє. Тільки Господь Ісус Христос має цим. Чи не якась вища сила, не якесь загальне або всесвітнє благо і інші такі невизначені речі, а Ісус Христос.

Цей заклик повинен піти від тебе, щоб ти кликав: «Ісусе мій!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept