Знайшов хрестик на вулиці: що робити?
Знайшов хрестик на вулиці: що робити?

Знайшов хрестик на вулиці: що робити?

У православ’ї натільний хрестик – один з найяскравіших і значимих символів віри, який має кожна охрещена людина. При цьому поширена думка, що тримати в руках натільний хрестик повинен тільки його власник. Якщо він дістанеться комусь іншому, то ця людина нібито візьме на себе чужі гріхи.

Натільний хрест – символ хреста, з яким Спаситель йшов на Голгофу

Священнослужителі заявляють, що такі міркування не мають під собою жодної підстави, будучи нічим іншим, як забобонами, яким не повинно бути місця в православ’ї.

Натільний хрест є священним предметом, який не може переносити на собі чиїсь гріхи. Якщо людина знайшла десь натільний хрест, в цьому немає нічого страшного.

Якщо він дійсно віруючий християнин, то не повинен нічого боятися, не варто вірити язичницьким забобонам, які тільки вносять смуту серед прихожан.

Що робити зі знайденим на вулиці натільним хрестиком?

Якщо знайшли хрестик на вулиці, а його власника встановити не вдалося, найвірнішим рішенням буде віднести його в найближчий від цього місця православний храм.

Майже напевно такий хрестик освячений, тому поступати з ним будь-яким іншим чином буде блюзнірством. Не варто залишати хрестик на землі, адже це символ Спасителя, який належав конкретному прихожанину, мав для нього певне значення. Викидати або переплавляти його, зовсім грішно.

Не потрібно боятися піднімати з землі чужій натільний хрестик. Всі міркування про те, що після цього людина буде нести на собі чужий хрест, просочиться чужою негативною енергетикою, накличе на себе нещастя і біди так само не мають під собою жодної підстави.

Більш того, священнослужителі окремо відзначають, що підібрати його буде не тільки добре, але й правильно, бо не варто допустити того, щоб символ православний віри зневажали ногами інші люди, які його просто не помітять.

Віруючий обов’язково повинен пам’ятати про те, що це не звичайна прикраса, нехай навіть вона буде виконана зі срібла, золота або іншого благородного і цінного металу.

В першу чергу, це символ віри для людини. Незалежно від того, яку він для неї грав роль, приписувати йому можливість переносити негативну енергетику, додатковий символізм, не варто. Насправді все тільки в руках Всевишнього, якщо людина буде щирою перед Богом, то з нею нічого не трапиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept